Als je die tussen een tweetal vingers fijnwrijft ruik je een frisse sinaasappelgeur. Die naalden staan zo ongeveer in twee rijen links en rechts van de twijgen en blijven de winter over aan de boom zitten. Aan de onderzijde zitten twee witte strepen.
Ze staan apart en laten na afvallen een gla eirond litteken achter aan de tak. De karakteristieke kegels zijn dofbruin en rolrond. Elke dekschub heeft drie tanden .
Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Douglasspar - ,rh:nl. Bladeren: De in twee rijen verspreidstaande en fris geurende naalden staan dicht opeen. Naast de middennerf zie je dofgroene tot enigszins grijzige strepen.
Als je enkele naalden fijn wrijft ruik je een duidelijke geur . Geen naalden die de grond echt verzuren. Een mooie boom met donker loof en een mooie gegroefde stam kan groot en oud worden. Groeit bijna overal en blijft gezond ook als de omstandigheden minder worden.
Eigenlijk gewoon een makkelijke mooie boom. Past ook mooi in een oud natuurlijk bos. Dit zijn bossen die al . De douglasspar is een snelgroeiende naaldboom.
De naalden zijn donkergroen en hebben aan de onderzijde twee witte strepen. Bij het kneuzen van de naalden komt een citrusachtige . Zijn platte naalden hebben wel iets weg van een kruising tussen een spar en een taxus en daarom is verwarring dus mogelijk. Deze naaldboom komt oorspronkelijk . De schors wordt kurkachtig en zeer diep gegroefd. Jonge twijgen zijn geelgroen tot geelgrijs en fijn behaard.
Bij wrijving verspreiden ze een bijzonder frisse geur. Bloemkleur: Onopvallende kleur. De boom stelt weinig eisen. Grondsoort: Alle bodems.
De naalden staan apart en laten na het afvallen een gla eirond litteken achter aan de tak. Kenmerkend zijn de kegels. Ze zijn dofbruin en rolrond.
Hij vertoont meer associaties met de den, maar zijn platte naalden hebben meer weg van een kruising tussen een spar en een taxus. En zijn kegels dan weer, lijken wel op een kruising van de spar met de den. Van een volwassen douglas is hij roodbruin, ruw en kurkachtig, vol donkere barsten en groeven. De kroon is eerst kegelvormig, later afgevlakt. Door de loodrecht afstaande, zware takken is hij breed en onregelmatig van vorm.
Boswachterij Staphorst, de schimmel Phaeocryptopus gaumannii aangetroffen. Voor zover bekend werd deze schimmel niet eerder gevonden in Nederland. De enige betrouwbare symptomen. De dunnere zijtakken buigen door onder de last van het dichte kleed van zachte, naalden en hangen als guirlandes onder aan de .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.