dinsdag 3 maart 2015

Nvwa flegt

FLEGT staat voor Forest Law Enforcement, Governance and Trade. De Europese Unie sluit met landen een vrijwillige partnerschapsovereenkomst ( Voluntary Partnership Agreement (VPA). De exporteur vraagt de vergunning aan in het land van export (bij de daarvoor bevoegde autoriteit in het partnerland). Check bij uw exporteur of de juiste goederencodes. De NVWA controleert of hout voldoet aan de EU-regels.


Bijvoorbeeld of voor de handel bestemd hout niet illegaal is gekapt.

Marktdeelnemers moeten garanties geven over de legale herkomst. Diefstal van hout komt regelmatig voor. Niet alleen door particulieren voor de kachel maar ook door handelaren.


Pakt de NVWA dat ook op? Veel voorkomende begrippen over import staan uitgelegd in de begrippenlijst van het Werkhandboek BIP en Entrepots op onze website. Ondernemers of particulieren die niet bekend zijn met regels en procedures rond de import, of er zelf niet veel tijd aan willen besteden, kunnen een bedrijf in de . Een belangrijke taak van de NVWA is importcontrole aan de buitengrens van de Europese Unie (EU).


Nederland heeft als toegangspoort tot de Europese markt een belangrijke rol in de distributie en logistiek van uiteenlopende goederenstromen. Vooral de Rotterdamse haven en de luchthaven Schiphol zijn belangrijke .

De Douane en de NVWA werken op veel terreinen samen. Voor FLEGT verricht de douane controles aan de buitengrens. Zendingen worden op basis van risicoanalyses geselecteerd voor controle. Indonesië geeft op vrijwillige basis FLEGT documenten af voor codes die niet onder FLEGT vallen. Formeel vallen deze goederen niet onder FLEGT.


De verordening geeft regels over waneer een vergunning nodig is en wat de lidstaten moeten melden aan de commissie. Goederen die rond november zijn uitgevoer wat is de leidend datum verschepen of afgiftedatum document? Het totale gewicht mag afwijken (naar boven en beneden).


Er mogen echter geen andere FLEGT Gncodes in de zending zitten dan op de vergunning staan. Volledige lijst met goederencodes (douanecodes: GS-codes) die onder de . Wij zijn verantwoordelijk voor de controle op de echtheid en overeenstemming van de vergunning. In samenwerking met de douane controleren we de zendingen steekproefsgewijs.


Department for Environment, Food and Rural . Deze kan meerdere containers bevatten maar ook enkele stuks van een bepaald item. Naar de van NVWA. Ga direct naar inhoud of menu. U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Import van hout en houtproducten ( FLEGT ) Opzetten systeem van zorgvuldigheidseisen Stap risicobeperkingsprocedures.


FLEGT -vergunning per zending of container.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts