donderdag 13 juni 2019

Goederen importeren buiten eu

Bij het importeren van goederen uit een land buiten de Europese Unie ( EU ) komt veel kijken. Zo moet u aangifte doen bij de Douane en invoerrechten betalen. Check ook altijd aan welke regels en eisen uw product moet voldoen.


Ga na welke producteisen. Bij import van goederen uit niet- EU -landen, moet u deze aangeven bij de Douane. Over die goederen betaalt u onder andere invoerrechten en btw.

Hoe u btw berekent als u zakendoet buiten de EU leest u bij Btw berekenen als u zakendoet buiten. Als u goederen importeert uit niet- EU -landen, is die import belast in het land waar de goederen de EU binnenkomen. U wilt uw grenzen verleggen en starten met importeren ? Dan is het goed om te weten dat u als ondernemer aan diverse nationale én internationale regels moet voldoen. Of het nu gaat om importeren van goederen uit landen binnen of buiten de Europese Unie ( EU ). Of om het importeren van diensten. De douane spreekt over import als het gaat over invoer uit landen buiten de Europese Unie.


Alleen dan heeft u met de douane te maken.

Als u dus goederen importeert uit EU -lidstaten hoeft u in principe niet verder te lezen. Goederen die van buiten de EU naar de EU komen, moeten eenmalig worden ingeklaard. Hiervoor moet de importeur invoerrechten, btw en eventuele accijnzen betalen. Wilt u goederen van buiten de EU naar een EU -land invoeren ? Dan heeft u het Enig Document voor inklaring nodig (zie onder Meer informatie ). Binnen de Europese Unie mag je vrijwel onbeperkt in- en exporteren.


Maar buiten de grenzen van Europa is dat iets complexer. Je kunt niet zomaar goederen uit een niet- EU -land op de Europese markt brengen. Deze goederen moeten eerst via de douane in het vrije verkeer worden gebracht. In dit geval betaalt u meestal in Nederland de btw.


U doet in Nederland aangifte voor de invoer Lees meer over btw berekenen bij import. Als je goederen van buiten de EU invoert in een EU -lan moet je bijna altijd btw betalen. Daarnaast heb je de btw die je aan je klant in rekening brengt bij de verkoop (in btw jargon: wegens levering). In de btw-wetgeving zijn dat twee afzonderlijke feiten. Beide feiten kunnen zich tegelijkertijd voordoen.


Voor meer informatie kunt u de Gids voor . Hoe dan ook klein bier in vergelijking met de import uit landen buiten de Europese Unie , zoals bijvoorbeeld China. Van zodra u goederen invoert van buiten de Europese Unie komen er bij uw invoer wél douaneformaliteiten en invoerrechten kijken.

Die verschillen van product tot product en ook nog eens . Invoer goederen buiten EU. Bent u als bedrijf op zoek naar een betrouwbare partner voor het regelen van de invoer van uw goederen van buiten de EU ? Transportbedrijf Sintrex kan u hierbij goed van dienst zijn. Sintrex kan u namelijk van de benodigde import documenten voorzien als u producten uit het buitenland naar . Bij invoer van goederen van landen buiten de Europese Unie , wordt, bij import , door de douane btw geheven. Als goederen in Nederland ten invoer worden aangegeven heft de douane btw.


Er zijn ook goederen waarover btw geheven wordt, zoals levensmiddelen en eerste levensbehoeften. Het is belangrijk dat je je dit verschil in aansprakelijkheid realiseert voordat je start met importeren. Dan kun je altijd terugvallen op internationale wetgeving, zoals het Weens Koopverdrag voor goederen. Weet hoeveel importheffing je betaalt. Hoeveel invoerrechten je moet betalen, hangt af van de waarde en het gewicht.


Onverwachte kosten komen ook uit de hoek van importheffingen. Die betaal je vaak als je goederen invoert uit landen buiten de Europese Unie. Vaak gelden voor het in rekening brengen en aftrekken van btw aanvullende voorwaarden.


Ook het importeren en exporteren van goederen buiten de EU zijn aan regels gebonden. De kans is groot dat u BTW in rekening brengt of aftrekt. Doet u dat op één van onderstaande terreinen, wees dan . Welke rol speelt de douane bij importeren ? Als u als ondernemer goederen importeert van buiten de Europese Unie ( EU ), dan moet u deze goederen aangeven bij de Douane. Deze controleert de documenten, of de goederen mogen worden ingevoer en incasseert heffingen.


Wapens, drugs en namaakartikelen worden . Koopt u voor uw onderneming goederen in van leveranciers in het buitenland? Dat heeft gevolgen voor de BTW. Welke gevolgen dat zijn, hangt af van het land waar u de goederen inkoopt. Als het gaat om landen buiten de Europese Unie , heeft u te maken met andere regels dan bij inkoop in een EU -land. Ook als je goederen uit het buitenland invoert, krijg je te maken met omzetbelasting (btw).


De Belastingdienst maakt daarbij onderscheid tussen landen binnen en buiten de EU. Meer over de btw-regels bij importeren vind je in dit artikel. Btw-regels voor import uit landen binnen en buiten de EU.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts