vrijdag 14 juni 2019

Zelf hout importeren

Is het toegestaan om als particulier constructiehout zelf te importeren en te benutten? Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn schoonfamilie woont in Congo en kan me makkelijk een container vol padoek, afrormosia, iroko, etc volladen en naar Antwerpen verschepen.


Wilt u hout of houtproducten importeren in de EU? Dat is onder bepaalde voorwaarden (de fytosanitaire eisen) toegestaan. Het hangt af van het land van herkomst en het soort hout (bast, loofhout of naaldhout).

Wie heeft ervaring met het importeren van stookhout naar Nederland? Misschien is er iemand die weet hoeveel een kuub (eventueel ongezaagd en ongekloofd) hout gemiddeld in cz. Omschrijving van je concept: Hout importeren uit noordoostkust gebied van de Zwarte Zee. Heb direct contact met een zagerij uit dit gebied.


Ik wil dus een bedrijfsruimte voor opslag en kleinverkoop aan particuliren beginnen. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Prijzen uitgezocht, kijken . Je kunt niet zomaar goederen uit een niet-EU-land op de Europese markt brengen. Deze goederen moeten eerst via de douane in het vrije verkeer worden gebracht.

Hiervoor moet je aan verschillende. Ademar heeft jarenlange ervaring met het importeren van goederen uit alle delen van de wereld. Ondernemers die (willen) starten met importeren , zien van alles op zich af komen en zien door de. U kunt zelfs beschei- den elektronisch aanbieden. De Douane controleert uw gegevens en u ontvangt vervolgens elektronisch bericht over uw aangifte.


Wat gebleven is, is de waardering van onze klanten voor de meerwaarde die Martens biedt. Door onze technologische vernieuwingen zijn we altijd klaar voor de nieuwste vragen en wensen. Onze keuze om zelf te importeren en grote voorraden aan te . Gebrek aan eenheid is er ook binnen de overheid zelf.


Waar het ene ministerie, mèt de houthandel , de nadruk legt op economische aspecten, beklemtoont het andere, mèt de milieu-organisaties, de ecologische aspecten. Mede daardoor mankeert er nogal wat aan de coördinatie tussen de ministeries van . CJllande voorlichtingscampagne starten met een brochure voor bouwers. De heer Busink van het ministerie van LNV ziet voor Nederland vier actiepunten weggelegd: I. De handel in tropisch hout is in het bosarme Nederland een bloeiende bedrijfstak. Ongeveer van de totale Nederlandse houtimport bestaat uit hout en houtproducten afkomstig uit de tropen.


Een groot scala aan houtverwerkende industrieën maakt gebruik van tropisch hout vanwege de bijzondere eigenschappen die . Ook bevorderd de ITTO de beschikbaarheid van marktinformatie door ex- tern marktonderzoek te laten uitvoeren.

Omdat het opstellen van marketstatements als te vrijblijvend werd ervaren, heeft de lITO het roer omgegooid door aan alle lidstaten een . Voor onze schotten gebruiken we voornamelijk azobéhout en ander tropisch hardhout. Natuurlijk vinden we het belangrijk om te weten waar ons hout vandaan komt. Daarom importeren wij al ons hout zelf.


Dit zorgt voor korte lijnen tot de bron. Ons hout komt uit voornamelijk Afrikaanse landen en Zuid- Amerikaanse. Ons land is de achtste houtimporteur van de wereld en een belangrijke importeur van tropisch hardhout.


Het hout dat in Nederland te koop is, komt overal vandaan: van Indonesisch Nieuw-Guinea, Birma en Kameroen tot aan de Ardennen en uit Nederland zelf. De meeste houtverkopers in Nederland importeren hout van . De totale jaarlijkse kap van naald- en loofhout in Europa plus de import van elders is namelijk groter dan de jaarlijkse aanwas van naald- en loofhout in Europa. Wij importeren zelf ons douglas hout rechtstreeks uit zwitserland zonder tussenhandel, en bouwen al jaar snel en vakkundig met veel plezier al uw douglas houtwerk op locatie op maat! Importeren van schaliegas naar Europa kan dus wèl, terwijl in Europa schaliegas proefboringen op allerlei manieren worden gefrustreerd.


Het rap- port levert bewijs voor internationale handel in illegaal hout uit. Ook bekritiseert het de G8-landen, die ondanks hun uit gesproken ambities om illegale houtkap tegen te gaan, enorme hoeveelheden illegaal hout blijven importeren en ook als overheidsinstanties zelf illegaal hout blijven inkopen. Deze zijn zelfs zo belangrijker dan het eigenlijke transport van je houten meubelen. Je inklaring en BTW ( van de algehele waarde).


Daarboven komt nog je Flegt-vergunning. Houten meubels worden behandeld als hout importeren. Ik citeer “ Hout importeren , Importeren van hout uit landen buiten de . Dit document is een overzicht van de fytosanitaire eisen die van kracht zijn bij import van hout. De GN codes van te importeren houtproducten en landen van herkomst die onder de fytosanitaire regelgeving.


Lidstaten zijn vrij de importeisen zelf in te vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts