woensdag 26 september 2018

Hout stapelen in houthok

Je kunt hout niet in de garage opbergen en twee jaar wachten. Buiten in de tuin zoek je een ideale vrije ruimte waar je het verse brandhout kunt stapelen. Die vrije ruimte heb je nodig zodat de wind aan alle kanten door het hout kan blazen.


Door het haardhout minimaal 10cm boven de grond te stapelen en het houthok te voorzien van een afdakje, zorgt u ervoor dat er geen vocht in uw haardhout kan trekken. Filip legt uit hoe je brandhout dat je gekloven hebt best te drogen legt.

Het eerste jaar kan je het. Hier kan het hout dan tegenaan leunen. Het openhaardhout kun je ook niet zomaar op de grond stapelen. Dan trekt er immers heel veel vocht in.


Ik stapel het hout op pallets die op de vloer liggen. Bij het opstapelen van uw openhaard hout in de houtopslag moet u met een aantal aspecten rekening houden. Denk hierbij aan de lengte en de vorm van de houtblokken.


Verkeerd of slordig stapelen kan tot gevolg hebben dat de gehele inhoud van uw houtopslag eruit valt op het moment dat u de houtvoorraad aanbreekt.

Het is ook aan te bevelen om het haardhout bij de opslag niet te diep te stapelen. Leg maximaal twee blokken in de diepte en de rest in de breedte. Door in de breedte te stapelen kan de wind gemakkelijker door de houtstapel heenblazen en blijft het hout droog, lang houdbaar en goed brandbaar.


Ontdek ons ruim aanbod houtopslag. Vooral in koude seizoenen als de herfst en winter is het heerlijk om lekker voor een knapperend haardvuur te zitten. Het lijkt eenvoudig, maar om zo lang mogelijk te genieten van de behaaglijke warmte heeft u kwalitatief goed haardhout nodig.


Het belangrijkste is om ervoor te . Zelf je houtopslag maken. Sinds enige tijd ben je de trotse bezitter van een open haard of houtkachel. Maar ligt het er eigenlijk wel goed? Het hout ligt daarom voor het grijpen naast het huis.


Hout overzichtelijk stapelen heeft zijn voordelen. Het oogt niet alleen netjes, hout droogt goed en je ziet . Goede beluchting is belangrijk. Om het brandhout snel te laten drogen is het belangrijk dat het hout vanaf alle kanten goed belucht kan worden.


Op deze manier wordt de vochtige lucht door de wind afgevoerd. Haardhoutopslag constructie.

Doe dit zo al jaren en mijn houthokken zijn om jaloers op te zijn. Je doet best wat jou best uitkomt. Zijkanten zijn winddoorlatende houten scherm. Dit maakt het hout plaatsen( stapelen ) straks ook makkelijker. Bewaar als u het haardhout begint te stapelen een kleine ruimte onder het hout.


De onderste blokken zullen door overvloedige regen nat blijven en slecht drogen. Houthok op de oost of zuid kant. Hout wat op de koppen toch nog nat geregend is, leg je een paar dagen voor dat je stookt even wat verderop in je houthok en het is zo droog. Door het brandhout op de juiste manier te stapelen en te bewaren op een geschikt plek rond uw woning blijft de hoge kwaliteit van het brandhout lang in tact. Denk vooraf na wat je precies wil.


Het voordeel van je houthok open houden aan kant is dat je later aan de ene kan het verse hout kan stapelen en vanaf de andere kant het droge hout kan pakken voor je houtkachel. Zo zit je nooit zonder droog hout. Dek na het stapelen je brandhout af om het te beschermen tegen de regen. Al het water dat op het brandhout terecht komt, moet opnieuw opdrogen.


Scherm de stapel niet volledig af met bijvoorbeeld een zeil. Neen, zorg dat je enkel boven op de houtstapel iets legt om de regen tegen te houden. Met haardhoutopslagen zorg je er voor dat het haardhout netjes opgeslagen blijft in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts