donderdag 14 juni 2018

Spantendak

Kan er iemand mij het verschil uitleggen tussen een spantendak en een gordingendak? Waar kan men ze aan herkennen en zijn er eventuele voor- of nadelen? De spant heeft, analoog met het . Of door een aantal balken horizontaal onder alle spanten te verankeren.


Hoi allen, Wij zoudden spanten nemen van 1duim x 22cm (isolatie is isocomfort van 22cm) die HOH 40cm komen te liggen.

Een spantendak kan natuurlijk ook boven op een betonnen . Ons dak heeft een helling van 45° en er komen natuurleien op. Op 456cm van buitenmuur staat er nog een puntgevel(binnemuur). Of heb je nood aan een herstelling? Of zijn nieuwe dakspanten plaatsen de beste optie? Spanten plaats je op regelmatige afstand van mekaar, vaak cm.


Eerst wordt de opbouw van een gordingdak met kepers toegelicht, daarna wordt het gordingdak. Colors For Children To Learn With Dump Truck Toys - Learn Colors with Soccer Balls for Kids BinBin CARS 2.

Dakisolatie met glaswol en dampscherspantendak Bij het isoleren van je dak, vullen we de ruimtes. Basisopvatting en aandachtspunten gordingendak spantendak prefab vouwdak keperdak sporendak scharnierdak voligesdak klapkap. Dakstructuur - daktimmer. Provincie Oost-Vlaanderen - Steunpunt Duurzaam Bouwen. De verzameling van alle houtelementen die met metalen verbindingsstukken aan elkaar gezet worden door toepassing van het vakwerkprincipe, noemt men een spantendak.


Lees in het volgende artikel de belangrijkste voordelen en vereisten van dit daktype. Ontdek het Vario (Xtra) systeeeen vochtregulerende totaaloplossing met optimale luchtdichtheid. Daktimmer, traditioneel dak of spanten dak. De fundamenten van onze dakbedekking liggen in de daktimmer.


De timmerwerken, gordingen en kepers of spanten, stuk voor stuk het werk van een gespecialiseerd vakman. Spantendak isoleren met glaswol - bekijk de GAMMA kllustip. Wij vernieuwen ons simpele zadeldak volledig. Daarna isoleren met ISOFLOC. Hoe realistisch is het om te werken met maximale of bijna maximale keperafstanden . Om te weten of je zelf je hellend dak kan isoleren en hoe je dat het beste aanpakt , ga je eerst na hoe je dak is opgebouwd.


Een hellend dak van woningen heeft meestal een houten draagstructuur. De meest voorkomende types draagstructuren zijn keperdaken en spantendaken.

Zeker de moeite waard dus. Maar hoe gaat het isoleren van een spantendak nu in zijn werk en welke isolatiematerialen komen ervoor in aanmerking? Kom gerust langs met uw vragen of plannen. Sterke koffie en vakkundig advies: gratis en vrijblijvend ! Lunchpauze van 12u tot u. Dit is er eentje voor de ingenieurs :-) : Momenteel heb ik gordingendak met gebinte dat volledig moet vervangen worden. Onze aannemer stelt voor van met spanten te werken.


Nu stel ik me echter de vraag of de onderliggende vloer (houten balken van 20xhoh 40) sterk genoeg is om . In het eerste deel van dit artikel werd de dimensionering van houten vloerconstructies besproken. In het tweede deel, gewijd aan houten dakconstructies, hebben we de theorie verduidelijkt in verband met het dimensioneren van hou- ten elementen, die voornamelijk onderworpen worden aan enkelvoudige buiging. Het spant of dakspant heeft in de bouwkunde als functie het dragen van de dakconstructie, inclusief de daarop uitgeoefende belasting van dakbedekking, sneeuw, wind en dergelijke. Het brengt het totaal van deze krachten, inclusief het eigen gewicht verticaal over op de eronder aanwezige constructie van het gebouw. Twee typische vormen van dakconstructies zijn een gordingendak en een spantendak.


Soorten Dakconstructies. Gordingendak Een gordingendak bestaat uit horizontaal geplaatste balken, gordingen genaam die van muur tot muur lopen, met een aantal dwarsbalken om het dak te ondersteunen. De houtelementen worden met metalen verbindingstukken in elkaar gezet volgens het vakwerkprincipe en vormen een zelfdragende structuur die geen ondersteuning nodig heeft.


Hierdoor blijft er meer ruimte over binnen in huis. Het spantendak is qua constructie te zwaar en de ringbalken zijn verkeerd gegoten. De scheuren in de achtermuur worden met de dag groter en de achtergevel wordt letterlijk weggeduwd.


Een sterke windstoot of een pak sneeuw is voldoende om een drama te veroorzaken. Voor het gezin is de situatie niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts