woensdag 29 augustus 2018

Ayous eigenschappen

Herkomst Ayous en Wawa zijn de commerciële namen voor de botanische soort Triplochiton scleroxylon K. Die behoort tot de familie van de Sterculaceae en komt uit tropisch Centraal- en West-Afrika. Ayous is een houtsoort die in ruime mate beschikbaar is in Afrika, welke wij voornamelijk in VDB Plus kwaliteit importeren. De kleur van het kernhout is witachtig tot crème geel. Aan de lucht blootgesteld kleurt het goudgeel na.


De draad is recht tot kruisdradig.

Voor buitentoepassingen met hout wordt vaak gebruikt gemaakt van hardhout, omdat dit erg duurzaam is. Maar wist je dat thermowood ayous een even goede en zelfs goedkopere optie is? Dankzij een speciale techniek is dit zachthout bestand tegen de weersinvloeden. Op deze pagina wordt u voorzien van allerlei informatie wat betreft Ayous hout.


Hierbij kunt u denken aan de eigenschappen , prijs, toepassingen en de behandeling van het hout. Verder wordt het meer ambachtelijk toegepast voor orgel- en pia- nobouw, sculpturen, tamtams,… Het toepassingsdomein van ayous kan wat verschillen van dat van wawa (zie hoger. 'Naamgeving en herkomstgebieden'). Deze houtsoort is afkomstig . MECHANISCHE EIGENSCHAPPEN.


De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2.

Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft het uitzicht ziet . LDCwood spitst zich in eerste instantie enkel toe op de productie van ayous en fraké – houtsoorten uit Kameroen, West-Afrika – en vurenhout. Beschikken jullie over een productcertificatie? Inmiddels is de procedure opgestart in samenwerking met WOOD. Door de gepatenteerde thermodur-behandeling is duurzaamheidsklasse gegarandeer en krijgt het hout bovendien een hoge vormstabiliteit waardoor het uitermate geschikt is voor toepassingen zoals gevelbekleding, uitbekleding van buitenconstructies e. Technische eigenschappen.


Duurzaamheidsklasse: klasse 2 . We weten al waarom het gebruikt kan worden als gevelbekleding, maar waarom zou u dan voor thermo- ayous kiezen? Tijd om wat meer uitleg over de eigenschappen en de look te geven. Bij dit materiaal is dat niet het geval. Botanische naam i Triplochiton scleroxylon.


Keurmerken waarmee hout . Na het thermische modificeren wordt Ayous iets geler en is het ook duurzamer geworden. Ayous en Waw a zijn de commerciële namen voor de botanische soort Triplochiton scleroxylon K. Sterculaceae en komt uit tropisch Centraal- en West-Afrika. Ayous , ayus (Kameroen, Guinee), obeche, arere (Nigeria), sam, samba ( Ivoorkust), wawa. Ghana), mbado (Centraal-Afrikaanse Republiek).


Zowel met de hand als machinaal is Ayous goed te bewerken.

Ayous is een geschikte houtsoort voor interieurtoepassingen, zoals binnendeurkozijnen en aftimmerhout. De verschillende afzeliasoorten staan bekend om hun uitstekende eigenschappen. Abachi is een zachte witte houtsoort. Het is goed te bewerken en is zeer stabiel.


De voornaamste productielanden zijn: Kameroen, Nigeria, Ivoorkust en Ghana. Gebruik bevestigingsmateriaal van roestvast staal, ter vermijding van corrosievlekken. Het hout wordt ook wel ayous , . Fysische eigenschappen (indicatief):.


Evenwichtsvochtgehalte bij RV, 20C: 6. Radiële krimp (versgezaagd naar ):. Tangentiële krimp (versgezaagd naar ):. Thermische geleidbaarheid: 0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts