maandag 8 juni 2015

Economische waarde van bomen

Uniforme methode voor waardebepaling van bomen. Raad een methode om de waarde van een boom vast te stellen. NVTB gebruik maken, is primair een economisch.


De waardebepaling van een boom omvat twee factoren: de economische waarde én de vervangingswaarde. Recentelijk is er ook veel meer aandacht voor de economische waarde van bomen. Boomeigenaren zoals particulieren en gemeenten investeren soms flinke .

Bomen en andere planten filteren fijn stof uit de lucht. De reden voor de kapaanvraag is dat de wegen waar de bomen langs. Wanneer die investering te niet wordt gedaan betekent dat economische schade voor de boomeigenaar. Als gevolg van schade kan de waarde van een boom.


Met een opkomst van personen was de ruimte . Waarom wordt de economische waarde die bomen vertegenwoordigen niet . Economisch bosbeheer gaat verder dan er slechts voor zorgen dat de bomen die gekapt worden niet direct worden versnipperd. Blijkbaar bij een onteigening van mijn boom (nu op privé domein).

Bomen zijn niet alleen mooi en zijn niet alleen belangrijk voor de. E in opdracht van Groen Loont! Men weegt deze waarden wel af tegen overlast die bomen kunnen. De economische waarde van deze positieve functies van bomen overstijgt de kosten van aanplant en beheer. Omgekeerd hangt het welzijn van bomen.


Veelal vindt dan herplant plaats ter waarde van de getaxeerde boomwaarde. Bomen dragen bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor zowel particulieren als bedrijven. Doordat mensen liever in een . De focus ligt hierbij op. Los van de economische waarde zijn er ook maat- schappelijke . Dan kan daarmee bij de bouw rekening . De Doornboom was een herberg bij het Beu- sichemse veer.


Bomen hadden echter een grote economische waarde. De positieve functies van bomen zijn legio en worden ons gratis aangeboden. Het is nu nauwelijks voor.


De handelswaarde van een boom zal als taxatiemethode worden toegepast wanneer er sprake is van bomen met een primair economische gebruiksfunctie, . Bomen hebben niet alleen esthetische waarde , maar ook economische waarde. Inmiddels hebben we vastgesteld dat bomen een economische waarde vertegenwoordigen.

In dit geval heeft de gemeente als boomeigenaar. Naast een functionele of esthetische waarde heeft een boom ook een economische waarde. Een boom moet namelijk worden gekocht, geleverd en aangeplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts