donderdag 22 november 2018

Afstand tussen spanten

De gordingkap heeft daarom een beperkte overspanning, en is bij grote lengte van de kap alleen mogelijk in combinatie met één of meer dragende binnenwanden of één of meer tussenspanten. Dakspanten zijn houten balken die verticaal lopen, van aan de muurplaat ( onderste dakrand) tot in de nok van het dak, tegen de dwarsbalk die de twee muurplaten verbindt. Aan de buitenzijde van de spanten komt het onderdak. Je dak zal met de jaren nog meer doorzakken.


Stukken tussen spanten nodig? Ik ben bezig met een hokje met een lessenaarsdak van 2diep en meter lang.

De spanten worden gemaakt van 38x120. Mijn vraag hoever kan ik de spanten uit . Hierop wilde ik 50xgordingen plaatsen. Ik wil een vrijstaande veranda met zadeldak maken. Het wordt een zadeldak van spanten , panlatten en dakpannen.


Wat moet de minimale afstand. Al een tijdje ben ik bezig met een plan voor een schuur bij ons nieuwbouwhuis. Alle balken die ik hier in heb getekend zijn 5x7cm balken.


Of door een aantal balken horizontaal onder alle spanten te verankeren.

Een spantendak kan natuurlijk ook boven op een betonnen . Het is belangrijk dat de isolatie aansluit tegen de volledige breedte van de keper. Zeer belangrijk: het vastnieten van de flenzen of . Deze afstand ligt tussen de 30- centimeter. Eén van de manieren is tussen de spanten houten verbindingen maken. Gordingen, die de spanten met elkaar verbinden, zijn van hout. Stalen gordingen of wandregels die door tussenwanden heen lopen.


Zowel voor bewoonbare als niet-bewoonbare dakruimten zijn de courant in de handel beschikbare (naald)houtsoorten geschikt voor spanten. Houd rekening met hoe ze de. De tabel Kepers voor hellende daken biedt u een overzicht van de maximale afstand tussen de gordingen (in meter): . De keuze van isolatiemateriaal verschilt afhankelijk van de afstand tussen de kepers, de gewenste dikte en de isolatiewaarde. Bij een hellend dak met regelmatig timmerwerk (waarbij de kepers op gelijke afstand van elkaar liggen) gebruik je isolatierollen of spijkerflensdekens.


Wanneer de kepers op willekeurige afstand. De afstand tussen de dakbalken moet overeenkomen met de breedte van de spijkerflensdekens. U kunt ook kiezen voor kant-en-klaar afgewerkte isolatieplaten. Snijd en bevestig het isolatiemateriaal. De zwaarte (afmeting) en onderlinge afstand wordt bepaald door middel van een berekening, die meestal door een constructeur wordt uitgevoerd.


De optredende krachten worden bij de opleg overgebracht op de onderliggende constructie. Wij vernieuwen ons simpele zadeldak volledig.

Rondbooghallen met statica - robuust, standvastig en economisch. Spantendak met Spanten en kepers van 18. Extra stabiele rondbooghallen uit PVC met een statica en een spant tussenafstand van slechts 1m. Hierdoor wordt de rondbooghal wezenlijk stabieler, draagkrachtiger en standvastiger. Een rondbooghal is het alternatief voor permanente bouw.


Klem de isolatie tussen de spanten tot ze goed vastzit. Isoleer tot aan de onderste voet van het dak. Al het staalwerk is gestaalstraald en behandeld met een roestwerende zinkfosfaatcoating (laagdikte ±µm), kleur Antraciet.


Glaswol is gemakkelijk op maat te snijden en kan perfect passend tussen de spanten worden geklemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts