donderdag 15 november 2018

Wat is een flegt vergunning

Of u een FLEGT - vergunning moet aanvragen in een FLEGT-partnerlan hangt af van de douanecode waaronder uw product valt. Hieronder staat beschreven hoe u uw FLEGT - vergunning kunt indienen en wat u daarna moet doen voor een tijdige controle door de NVWA. De exporteur vraagt de vergunning aan in het land van export (bij de daarvoor bevoegde autoriteit in het partnerland). Check bij uw exporteur of de juiste goederencodes.


Wie controleert de FLEGT - vergunning ? De NVWA is de bevoegde autoriteit.

Wij zijn verantwoordelijk voor de controle op de echtheid en overeenstemming van de vergunning. In samenwerking met de douane controleren we de zendingen steekproefsgewijs. De Europese Unie sluit met landen een vrijwillige partnerschapsovereenkomst ( Voluntary Partnership Agreement (VPA). Volgens het FLEGT - vergunningensysteem moeten gespecificeerde houtproducten die uit een partnerland worden . U mag deze goederen dan alleen nog invoeren met een FLEGT - vergunning. Wie hout, houten meubels, papier of pulp uit Indonesië importeert dient de FLEGT - vergunning naar de NVWA te sturen per post.


De vergunning wordt door de Indonesische autoriteiten bij export verstrekt. Daarnaast moet ook een aanmelding worden gedaan in het CLIENT-systeem van de NVWA.

FLEGT is een initiatief van de Europese Unie dat in het leven is geroepen om de illegale houtkap en. Forest Law Enforcement, Governance and Trade of in het Nederlands wetshandhaving, bestuur en handel in. Actieplan, wat als doel heeft om (1) de ecologische en sociale schade van ongereguleerde en.


FLEGT -partner landen zonder vergunning wordt geweerd. Vergunningplicht invoer hout en houtproducten uit Indonesië. De productomschrijving kan verschillen, al naar gelang wat in de vrijwillige partnerschapsovereenkomst met het part nerland is overeengekomen.


In de bijlagen I, II en III van de Flegt-wetgeving is een lijst met landen en producten opge nomen waarvoor bij invoer een Flegt - vergunning is vereist. Voor de invoer van bepaalde houtproducten moet een FLEGT - vergunning worden overgelegd. Dit verdrag stelt een uitvoervergunning bij de import van houtproducten uit deze landen naar de Europese Unie (EU) verplicht. Wat betekent dit voor u? Importeurs krijgen binnenkort de volledige verantwoordelijkheid over de juistheid van de FLEGT - vergunning en zullen hierop worden aangesproken voor de NVWA.


Ritra Cargo adviseert u graag bij het toekennen van de juiste goederencodes. Hout dat met een CITES vergunning wordt geïmporteerd heeft geen FLEGT- vergunning nodig. CITES is de internationale conventie inzake handel in. CLIENT aangiftenummer wat bestaat uit het Eori nummer en volgnummer.


Het is verboden illegaal gekapt hout en van dit hout gemaakte producten te importeren en te verkopen. U moet kunnen aantonen waar het hout precies vandaan komt en dat het legaal gekapt is.

Voor een aantal landen hebt u een FLEGT - vergunning nodig. Een FLEGT - vergunning garandeert dat houtproducten van legaal . De FLEGT - vergunning , die illegale houtkap en handel in illegaal hout moet tegengaan, zal naar verwachting vanaf april in werking treden voor Indonesië. Het land heeft hiermee een wereldprimeur en gaat het vijf andere partnerlanden voor. Het bijzonder hieraan is dat Indonesië enkel nog hout met een . FLEGT - vergunning ”: een door Indonesië gecontroleerd wettelijk document (V- Legal Document) dat bevestigt dat een lading houtproducten die is bedoeld voor.


De methode die wordt gebruikt om vast te stellen om wat voor hout het gaat, kan variëren van het gebruik van labels voor individuele goederen tot het . Gezaagd hout uit Ghana wat niet voldoet aan de nationale wetgeving wordt op illegale wijze uitgevoer zonder de benodigde FLEGT -licensies. De importeur dient geen vergunning in bij de. Gaat er bij deze lading hout uit Ghana meteen een bel rinkelen bij de Douane? Illegaal uitgevoerd hout uit . Een wettigheidsgarantiesysteem voor hout. Controle van de toeleveringsketen: houttraceersystemen en bewakingsketen.


Wettigheidsgarantiesystemen: controlevereisten. Vrijwillige partnerschapsakkoorden. Richtlijnen voor onafhankelijke toezicht.


De informatie op de internetsite van de NVWA is bedoeld om consumenten en bedrijven uit te leggen wat de EUTR en FLEGT zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts