maandag 19 november 2018

Rode houtsoorten

Een houtsoort is datgene dat als zodanig onderscheiden wordt van andere houtsoorten, en apart verhandeld of behandeld wordt. Dit is een kwestie van (expliciete of impliciete) afspraak, en zulke afspraken verschillen , afhankelijk van wie die houtsoort in zijn handen heeft. Een houtsoort is wat als zodanig onderscheiden wordt van andere houtsoorten , en apart verhandeld of behandeld wordt.


Denk bijvoorbeeld aan meranti, een groep handelshout waarbinnen onder andere rode , witte en gele meranti kunnen worden onderscheiden. Door deze jarenlange ervaring zijn (buiten tuinhout) bijna alle toepassingen mogelijk. De kleur van het kernhout varieert sterk van licht tot .

In het optimale groeigebied is ze koraalrood met zwarte strepen (Gabon) of homogeen rood in Kameroen. Een edele, uiterst duurzame houtsoort (klasse I). Zeer vormvast en daardoor ideaal voor het gebruik van buitenconstructies waaraan hoge eisen van uitzicht, sterkte en duurzaamheid gesteld worden. Hout wordt doorgaans verdeeld in twee categorieën, te weten hardhout en naaldhout.


Op deze pagina treft u een overzicht aan van alle hardhout- en naaldhoutsoorten waarover Eppinga beschikt en de herkomst van de verschillende houtsoorten. Wanneer u meer informatie over een specifiek houtsoort wilt, . Het kernhout is zalmkleurig, roze, rood tot roodbruin, nakleurend tot dieprood of bruin met een goudkleurige gloed. Bewerkt droog mahonie heeft een lichtroze kleur, onder invloed van licht verkleurt dit snel naar fraai roodbruin.

Ga direct naar een letter in de index. Of gebruik het zoekveld hieronder om te zoeken in de houtdatabase. De complete lijst houtsoorten vindt u eronder. Het kernhout varieert in kleur van licht roze tot donker roze en rood met lichtere en donkerdere gele en rode , soms grijze, schaduwen.


Het spint is crème tot gebroken wit. Het hout heeft een fijne structuur. Moeilijk te zagen, goed te draaien. Toepassingen: draaiwerk, inlegwerk, snijwerk Ook bekend als: Pink Ivory. Het Amerikaanse kersenhout is vooral populair vanwege zijn rode kleur en zijn uitgesproken hardheidsgraad.


Het crèmekleurige spinthout contrasteert enigszins met het rode kernhout. Na verloop van tijd wordt het rode hout door zonnestraling iets donkerder en krachtiger. Elk daarvan (bijv. rode meranti) omvat nog steeds enkele tientallen soorten. Aangezien diverse boomsoorten, ook van verschillende herkomst, van het geslacht Shorea rode meranti leveren, zijn kleurnuances en gewichtsverschillen in een partij hout altijd aanwezig. De rode (Dipteryx magnifica) zou iets minder duurzaam zijn, maar is door z'n kleur meer gevraagd voor vloerhout.


Meranti is tropisch hardhout wat een zeer duurzaam . De meeste zagerijen leveren een mix van beide. Het voelt olieachtig aan, heeft vers gezaagd een lichte .

Honduras (Swietenia macrophylla) tropisch Amerika is en dat Hondurees en Cubaans mahonie de beste soorten zijn, maar dat andere rode houtsoorten vergelijkbaar zijn, b. Deze tropische houtsoort wordt courant gebruikt voor heel wat binnen en buiten toepassingen: ramen, deuren, gevelkleding, trappen, parket, plankenvloeren. Padouk is zeer duurzaam en bijzonder stabiel Afrikaans hardhout met een opvallende rode kleur. Vind hier alle informatie (ook in PDF) over de meest gebruikte houtsoorten voor de GWW sector.


Een van de meest gebruikte houtsoorten in de kozijn- en deur industrie. Als u het hout één maal per jaar schoonmaakt, met een sopje van groene zeep en daarna behandelt met gekookte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts