maandag 10 december 2018

Groef frezen met bovenfrees

Het maken van groeven is een essentieel onderdeel van het werken met de bovenfrees. Groeven worden meestal gemaakt voor het geleiden van beweegbare meubeldelen of voor het vervaardigen van houtverbindingen. Een maatzuivere uitvoering van de groeven is daarom van het grootste belang.


In deze video is te zien hoe er nauwkeurig gewerkt kan worden met de frees. Het principe berust op de verschillende maten van de kopieerringen waarbij de grote ring gebruikt wordt voor het frezen van een uitsparing en de kleine ring voor het .

Kantenfrees met V- groef. Vlakfrees met bovenlager. Koop uw groeffrees bij Euromec. Verschillende vertandingen en eventueel met wisselmessen verkrijgbaar.


Strakke sleuven en profielranden uit hout frezen doe je met een bovenfrees. Hout frezen is niet eenvoudig! Oefen daarom eerst op restjes hout. We gebruiken MDF als oefenmateriaal.

Bestel eenvoudig en snel op Toolnation. Als alleen het beste goed genoeg is! Naast de groeffrezen en de kantenfrezen produceert CMT honderden verschillende profielfrezen. Met of zonder geleidelager.


Een greep uit het assortiment: Afrondfrezen, duivejagerfrezen, halfrondfrezen, kraalprofielfrezen, lijstenfrezen, handgreepfrezen, leuningfrezen, verstekverlijmfrezen etc. Nauwelijks een gereedschap is zo veelzijdig inzetbaar als de bovenfrees. U kunt hiermee groeven voor houtverbindingen, randprofielen of ook speciale vormdelen frezen. Aan uw creativiteit worden geen grenzen gesteld. Je gaat namelijk onvermijdelijk foutjes maken en die komen pas uit als je aan het leggen bent (in lijm gelegd is dat errug frusterend!!) Bovendien kost het je minstens freesjes want ze worden snel bot.


Als je een timmerbedrijf of . Is de sluitkop van je bovenfrees geschikt voor frezen van 6mm, kan je niet anders dan een frees kopen met diezelfde schachtdiameter. Deze groeffrees is de populairste frees bij klussers, meestal uitgevoerd met twee messen. Te gebruiken om sleuven uit een werkstuk te frezen of om een plank in . Dus ook voor de categorie . Het rondom frezen van een profilering behoort wellicht tot de meest gekende basisbewerking van een bovenfrees.


Afhankelijk van de gewenste profilering kunnen verschillende soorten profielfrezen worden aangeschaft.

Om gemakkelijk langsheen de rand van het werkstuk te geleiden zijn deze frezen voorzien van een . Aan een bovenfrees heb je niets zonder de juiste frezen. Hier heb je verschillende soorten en maten in, die vaak in handige sets te krijgen zijn. Veelgebruikte frezen zijn een vingerfrees , sponningfrees, zwaluwstaartfrees, kopieerfrees of v- groef frees. Uw specialist in professioneel snijdgereedschap van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Voor professioneel en particulier gebruik.


Je kan hiermee oppervlakken en randen versieren, maar je kan ook groeven frezen om bijvoorbeeld kabels weg te werken. Met een bovenfrees kan je creatief werken met verschillende materialen, maar vooral met hout. Bovenfrezen van CMT zijn voor veel houtbewerkers een begrip geworden.


Hoge kwaliteit voor een redelijke prijs en een enorme keus aan mogelijkheden. Het is een heel breed assortiment van frezen voor een bovenfrees zoals groeffrezen , v- groeffrezen , kantenfrezen , sponningfrezen, verlijmfrezen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts