donderdag 20 december 2018

White wash met gewone verf

Whitewash is een techniek om houten meubels, vloeren of accessoires een witte gebleekte uitstraling te geven, waarbij de houtnerven in het zicht blijven. Het nabootsen van dit kalk effect. Kalkwas kun je op alle houtsoorten gebruiken, zolang er maar geen lak of verf op zit.


Zijdeglans, hoogglans of lak . Het met een droge kwast aanbrengen van gewone verf geeft ongeveer hetzelfde effect, maar als je wat andere methodes gebruikt kun je een meer transparant en gelijkmatig resultaat krijgen.

Zo las ik eigenlijk nergens over kant en klare white wash , maar wel veel over poeder er in wrijven, gewone verf verdunnen met water of terpentine, het kastje eerst insmeren met olie, of gewoon verven en dan voor het droog is afspuiten met water. Verder nog verschillende soorten verf : kalk, krijt, gewone. White wash verf, lees hier wat je ermee kan- Verfklussen. Het meubeltje mag er beschadigd en oud uitzien, want dát is het effect dat je uiteindelijk wilt bereiken!


Bij gewaxt hout mag je alleen met kalkwas whitewashen. Bij gelakt of onbehandeld hout kun je whitewashen met: speciale whitewash verf of lak witte verf of lak op waterbasis verdunnen met water (1:1) witte verf of lak op basis van terpentine moet je juist verdunnen met terpetine (1:1) De spelregels: Stap 1: Altijd opschuren . Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig.

Vroeger kreeg je het white wash -effect met kalk en bijenwas. Mijn hard houten tuinmeubelen zijn in de loop van de jaren grijs gekleurd. Bedankt alvast voor de reaktie gr. Verf - en houtrotherstel adviseur.


Je maakt gemakkelijk zelf een mooie white wash tafel of accessoire. Lees hoe je dit binnen vijf stappen doet met behulp van krijtverf. Re: hoe krijg je mooi white wash effect. Forumster ja snap ik dat je antwoord gaf.


Om verf of vernis van meubelbeslag te verwijderen, bindt u dat samen met een stuk touw en hangt u het in een pot afbijtmiddel. Laat dit een paar minuten inweken, haal het eruit en reinig het grondig in spiritus of water, in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing. Hout witten, white wash met verf : Eiglans, witte verf op . Je brengt dan een egale kleur met de kwast aan.


Hierdoor zijn de nerven niet meer zichtbaar. Ook hierbij heb je keuze uit veel verschillende kleuren. Je kun ook kiezen voor een spuitbus.

Beeld - Transparante beits of olie . Beste klussers, Ik heb mijn schutting gewhitewashed. Als je wilt beitsen, whitewashen, kalken of vergrijzen. Als je dekkend gaat verven is gewoon goed ontvetten en dof schuren voldoende (zie punt 2). Het is dan dus niet per se nodig om alle lak of verf eraf te schuren. Maar als je wilt beitsen, of een wash wilt aanbrengen ( whitewash , greywash, colourwash) . In krijtverf zitten meer pigmenten en krijt dan in gewone verf.


Krijtverf heeft een unieke en fluweelachtige uitstraling. Met krijtverf heb ik niet echt ervaringen, maar ik zou het idd gewoon met erg verdunde lak opzetten. Mocht het niets worden, dan kun je hem altijd nog overschilderen. Volgens mij is er ook een soort whitewash beits.


Het kan wel over krijtverf , omdat deze verfsoort de houtnerf open laat, maar gewone zijdeglans, hoogglans of lak dekt de nerf af en dus krijg je de was er niet in gewreven. Afbijten of schuren dus. Kan ik met witte grondverf hetzelfde white - wash effect krijgen als met kalkwas? Nee, soms verdunnen mensen . Ontbrekend: gewone Gereedschap - White Wash webshop.


Bij het aanbrengen van verf is het van belang dat u een goede kwast gebruikt. Wij verkopen diverse soorten, zoals een platte kwast en ronde kwast. Ook voor de aqua(watergedragen) verven hebben wij speciale .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts