maandag 21 januari 2019

Haardhout opbergen binnen

Om de vloer te beschermen, is het toestel geplaatst op een bijpassende vloerplaat. Naast de vrijstaande haard is er een verticale houtopslag aan de wand gemonteerd. Zo is het haardhout altijd binnen handbereik. De vrijhangende opslag is in dezelfde kleur als de haard gedecoreer zodat het exterieur op elkaar aansluit.


Haardhout drogen in een houthok. Om hout goed te drogen, moet je het ergens opbergen waar het goed ventileert, maar waar geen regen binnenkomt.

Zelf heb ik speciaal daarvoor een houthok gemaakt. Je ziet het aan de buitenkant niet, maar de planken aan de wanden sluiten niet op elkaar aan. Niets is fijner dan een knisperend haardvuurtje tijdens een koude winterdag.


Maar wist je dat, zelfs als je geen (werkende) open haard hebt, het de moeite is om haardhout in huis te halen? Nou, wij hebben ideeën genoeg! Hierdoor laten we je zien op welke manieren je het haardhout op een originele manier binnen kunt opbergen.


Openhaardhout -opruimen1. Dit hout wordt opgeborgen als een soort van ladder. Het is niet alleen erg makkelijk, het is ook nog eens een leuke accessoire voor je huis.

Het neemt weinig ruimte in . De wintertijd komt er weer aan, tijd om de houtkachel weer aan te steken. Maar waar laat je al dat openhaardhout eigenlijk? Als je het buiten laat liggen, moet je elke keer door de kou en wind om een paar stukken hout te pakken.


Binnen zorgt het voor veel stof en rommel dus wat is nou de meest ideale oplossing? Als je een open haard hebt die brandt op haardhout moet je natuurlijk wel een voorraad hout in de buurt hebben. Binnen is een beter idee, maar veel mensen zijn bang dat dit slordig staat of troep veroorzaakt.


Vele aanbiedingen bij bol. Dit brandhoutrek met een rechthoekig ontwerp is de ideale oplossing voor het netjes opbergen van uw brandhout. Binnenkijken bij dbarnas - De nieuwe lambrisering brengt wat meer warmte in huis! Houtopslag standaardmodel voor het netjes droog houden en opbergen van het haardhout.


Deze zwarte rekken zijn er in verschillende vormen en kunnen ook heel goed binnen naast de open haard staan. Dan kun je een deel van het openhaardhout binnen opbergen en hoef je niet elke keer naar buiten. Handig voor in de winter. Zoals je ziet, er zijn veel soorten houtopslag. Daarom ga je naar HORNBACH.


Gespecialiseerd assortiment opbergproducten die uitermate handig en geschikt zijn voor het opbergen van haardhout. Goede beluchting is belangrijk. Om het brandhout snel te laten drogen is het belangrijk dat het hout vanaf alle kanten goed belucht kan worden.

Op deze manier wordt de vochtige lucht door de wind afgevoerd. In een garage of ergens in een bergplaatsje is zinloos. De wind moet er tussen en doorheen kunnen waaien. In de garage of ergens binnen is dat niet mogelijk.


Het zal niet drogen en na verloop van tijd gaat het zelfs beschimmelen. Stapel jouw brandhout niet op de grond. Daar zal het vocht opzuigen. Met haardhout komen beestjes in huis.


Een importmogelijkheid in de woning waaraan vaak niet wordt gedacht, is het binnenbrengen van hout voor de kachel of de open haard. In het bos komen in gezon maar voornamelijk in ziek en geveld hout, meer dan duizend soorten beestjes voor die behoren tot de meest. Een dergelijk percentage krijg je pas na een periode van twee jaar en zelfs meer! Het drogen moet altijd buiten gebeuren. Je kunt hout niet in de garage opbergen en twee jaar wachten.


Het hout zal na die tijd even nat zijn en waarschijnlijk al beschimmeld zijn. Dan is het belangrijk dat u een goede plek heeft waar u het haardhout kun opbergen. U wilt de kwaliteit van het haardhout natuurlijk goed houden en voorkomen dat het haardhout vochtig wordt. Wanneer uw haardhout vochtig wordt, kunt u het haardhout niet direct . Op zoek naar een prachtige houtbak in verschillende stijlen?


Met dit handige houtrek kunt u haardhout opslaan binnenshuis. U heeft zo altijd een voorraad bij de. In deze haardhoutopslag kunt u effici?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts