woensdag 12 september 2018

Bamboe plantages

Uit de literatuur blijkt niet of het afsterven en het tot ontwikkeling komen van het wortelstelsel wordt meegenomen bij het berekenen van de productiecapaciteit van bamboebos. Ongeveer 1soorten worden commercieel gebruikt, waarvan er geïdentificeerd zijn als prioritaire soorten voor zij die bamboe plantages willen beginnen. Afgezien van deze commercieel belangrijke soorten, worden er ook vele aantrekkelijke sierbamboes geteeld in kwekerijen voor ornamentele . Bij een goed beheerde bamboeplantage is er een evenwicht tussen groei en kap.


Het voordeel van bamboe is dat het zeer snel groeit en dat er per plant jaarlijks meerdere stammen worden geproduceer dit garandeert een vaste jaarlijkse productie.

Op een plantage wordt de bamboe selectief geoogst zonder schade aan het bos aan te brengen. Bamboe levert jaarlijks een oogst. In tegenstelling tot houtplantages, heeft een bamboeplantage geen pesticides of . Binnen enkele jaren zal het totaal oppervlak aan bamboe - plantages zo groot zijn dat het een enorme invloed heeft op het klimaat ter plaatse, want het bladerdek houdt de zonnestraling tegen.


De temperatuur die nu in het droge jaargetijde kan oplopen tot 50° zal dan heel wat dragelijker worden. Wat er komt kijken bij het orichten van een bamboeplantage. Het werk op een bamboeplantage is zwaar boerenwerk.

Eerst moet de grond ontgonnen worden. Dat wil zeggen dat de bestaande begroeiing – enkele bomen, maar vooral taaie grassoorten zoals olifantengras en speergras, en verder heesters en struiken . Afrika ontbost elk jaar een oppervlakte zo groot als Zwitserland. De snelle opkomst van bamboeplantages als alternatief stemt milieuactivisten tevreden.


Mensenrechtenactivisten zijn sceptisch. De plantages zijn niet in handen van lokale boeren. De lekkere biologische bamboe thee bevat veel belangrijke mineralen.


De biologische thee is afkomstig uit het meest bekende Zuid-Koreaanse gebied voor bamboe , Damyang. Voor de biologische thee worden heel jonge bamboebladeren met de hand . De vraag naar hout neemt alleen maar toe terwijl het aanbod afneemt, en bamboe is in overvloed aanwezig. Dierenvrienden hoeven zich volgens Bouwkundestudent Jurgen Voermans geen zorgen te maken over het dieet van de panda. Mijn bamboe is afkomstig van gespecialiseerde plantages in China. In West-Europa heeft bamboe geen geweldig imago.


Bambology bezit de een Guadua bamboe plantage van. Deze plantages kunnen overal worden geplaatst. Ze koos voor bamboe , een aan grassen verwante plant die snel groeit en verhout.

Van de bamboe die op plantages in (sub). Door het aanleggen van grote bamboe - plantages. Het groeit als onkrui is beresterk, flexibel, licht en ook nog eens hartstikke mooi.


Men staat nog aan het begin terwijl het hard nodig is vanwege het . BBT Bamboo Outdoor associeert de thermo behandeling met de hoge druk. Robuuste stevige dikke bamboe fauteuils. Blikvanger voor binnen en buiten. Want Plantage salons zijn ook .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts