maandag 10 september 2018

Klinkers leggen op rijnzand

Breekzand als stabilisé gebruiken. Zand als straatlaag op stabilisé? Klinkers leggen op split ? Kun je de stenen niet in de tuinaarde leggen (dan hoef je niet af te graven, slechts waterpas te maken)? Een schriftelijke snelcursus klinkerleggen.


Zelfs voor een een klein terras zal u al vlug heel wat tonnen aan gewicht moeten verzetten: zan cement, klinkers , boordstenen, trilplaat, betonmolen.

In principe zou u hiervoor ook zuiver rijnzand kunnen gebruiken, maar wij raden u toch een snuifje cement aan. Laten we het maar direct zeggen: een oprit, terras of tuinpad leggen is een hele klus. Maar je kan machines huren voor het zware werk of.


Ook voor een kleine oprit moet je al snel heel wat tonnen verzetten: uitgraven, gestabiliseerd zan klinkers , boordstenen. Reken zo nauwkeurig mogelijk uit wat je . Voor u het weet, tovert u het terras en de oprit om tot een fantastische plaats om te genieten. Wilt u graag wat inspiratie over hoe klinkers leggen ? Een geklinkerd pad is een leuk accent in je tuin.

Bekijk dan zeker onze oprit- en . Van fundering tot afwerking: deze klusvideo laat zien. Unsubscribe from Meteren19? Je kunt de klinkers in verschillende verbanden leggen : steens - en halfsteensverban blok-, visgraat- of keperverband. Om extra werk te voorkomen, leg je steeds een rij stenen van tevoren uit zoals je ze wilt hebben.


Bij ons gaan ze klinkers leggen maar die man beweerd dat je daar dagen niet over mag met je wagen, ik kan dat eigenlijk niet geloven omdat ze op de. Een geslaagde oprit begint met een uitgekiend plan. Teken (liefst op millimeterpapier) waar precies, maar ook hoe je de oprit wilt leggen.


Neem het plan mee als je klinkers gaat kopen. Op basis hiervan kan men je makkelijker advies verlenen. Gebruik het plan ook om de oppervlakte voor de oprit af te bakenen met paaltjes . Je gebruikt hiervoor best rijnzand met een fijne korrel.


De volgende stap in ons stappenplan om correct klinkers te leggen , is het leggen van de klinkers zelf. Voordat u aan de slag gaat met het leggen van een terras met klinkers of kasseien, moet u eerst berekenen hoeveel stabilisé u nodig heeft. Over het algemeen is er tien keer meer rijnzand nodig dan cement.


Er zijn handige rekentools op het internet te vinden waarmee u gemakkelijk de verhouding kan berekenen om het . Het functioneert als stevige fundering en is waterdoorlatend. Ideaal voor uw oprit of terras.

Per transport kan maximum 10m³ geleverd worden. Kan ook geleverd worden . Tegels en klinkers rechtstreeks op het zand leggen leidt tot verzakkingen. Onderfundering is steeds verplicht! Kleiklinkers geplaatst zonder voeg.


Stabilisé bestaat steeds uit rijnzand met minstens . Maak eerst de klinkers goed nat. Dan onmiddellijk afspuiten met een tuinslang. Bestrooi tenslotte met wit zand en veeg op om extra te reinigen en kleine gaatjes te vullen. Aantal zakken rijnzand van 25kg. De berekeningsmodule geeft een benaderende waarde op basis van de informatie die je verstrekt.


Hubo is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. Voor stabilisé adviseren wij een verhouding van 100kg cement per 1m³ rijnzand en een dikte van ± 10cm. Om vierkante meter terras of oprit aan te leggen. Kijk hieronder voor vergelijkbare zoekertjes.


Zoals de naam het zegt: ideaal voor het leggen van klinkers en kasseien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts