vrijdag 7 september 2018

Iets maken van hout voor beginners

In deze video laat Serge de Beer zien hoe een brievenhouder kunt maken van hout. Steigerhout en pallethout hebben meerdere dingen gemeen, een ding is echter heel belangrijk, het is goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Bekijk deze leuke zelfmaak ideetjes met steigerhout of pallet hout en laat jezelf versteld staan wat voor leuke dingen je allemaal met dit goedkope materiaal kan doen.


Tja, in een poging om hip te zijn (of eerder te blijven). Regelmatig worden er op Marktplaats gratis pallets aangeboden. De pallets die ik gescoord heb, hebben niet echt brede planken.

Altijd al iets van hout willen maken maar weet je niet hoe je dat moet aan pakken ? Iets van hout maken is niet zo moeilijk als je denkt. Collectie: klus ideeen met hout zelf maken - veel te doen met pallethout. Verzameld door ksm op Welke.


Heel bekend natuurlijk, en het blijft leuk om te maken en om mee te spelen! Wat hout (in dit geval van een oude schuttingplank zodat het hout buiten lange tijd goed blijft), een zaag, hamer en spijkers en kinderen kunnen zelf een vogelhuisje maken ! Af en toe wil je iets gewoon heel duidelijk maken. Met de duidelijke en stap voor stap bouwtekeningen die je hieronder kan downloaden kan iedereen nu iets maken van hout , ook beginners !

We kunnen ons voorstellen dat je als beginnende doe het zelver niet altijd weet waar je moet beginnen als je zelf leuke dingen wil maken van hout. Hoe mensen iets leren van anderen en dat kunnen gebruiken om zeer succesvol door het leven te gaan. De hele maker movement vind je terug bij een groot aantal houtbewerkers op. Zij doen allang niet meer alleen maar houtbewerkingsprojecten.


Maar delen nog steeds dat we ze zelf leren en maken met . Heeft iemand wat ideeën om iets leuks te maken van hout ? Voor de leerlingen van Vanessa (jongens van - 1 speciaal onderwijs) zou je misschien kunnen denken aan: Het maken van een of twee grote houten dobbelstenen, uit een balk van bv. Als je op zoek bent naar iets vernieuwends en origineels voor in je eigen huis, dan is hout altijd een goede keus! Het is mooi, goedkoop, divers en voor heel veel verschillende dingen te gebruiken. Zelf dingen maken met hout. Van schaven tot hout bewerken: wij helpen je graag met een hout idee.


Hier vind je tips voor het werken met hout , hardhout , mdf platen en houten balken. Houten trapje met deuvel-verbinding maken. Ben jij een doe-het-zelver die ook niet weet wat je met je hout resten moet doen? Wij hebben dan hier een aantal spullen die je kan maken met die extra stukken hout die overgebleven zijn uit je vorige project.


Hout is geweldig materiaal om leuke dingen mee te maken. Het is licht, stevig en je kan er van alles mee maken.

Je kunt vers hout gebruiken of iets ouder, voordeel bij vers is dat het zachter is, voordeel bij wat ouder is dat je het vrijwel gelijk kunt opschuren. Met de handbijl splijten we het stuk hout door midden, zo kun je er twee lepels van maken. Een eigen houten surboard maken was echter iets helemaal anders… Een drietal jaar geleden was ik op surftrip naar Newquay, en daar had ik reeds houten surfplanken gezien.


Het waren echte pareltjes, bijna te mooi om mee te surfen. Dat wilde ik zelf ook wel kunnen. De workshop werd gegeven door . Voor beginners zijn naalden van kunststof of hout een goede keuze omdat ze niet glad zijn.


Hieronder volgen instructies om een opzet te maken : 1. Meet ongeveer centimeter af vanaf het einde van het garen ( iets meer dan twee en een halve centimeter voor iedere steek die je gaat opzetten) en maak een lus in de . Het spreekt voor zich dat alle benodigdheden zoals verschillende houtsoorten en gereedschappen ruimschoots bij ons aanwezig zijn. Leren is één ding, maar direct resultaat brengt de cursus tot leven. Vrijwel iedere les is erop gericht om ook echt iets te maken. Het resultaat neemt u natuurlijk mee naar huis. Meubels maken van gerecycled hout biedt mooie en originele projecten om je eigen meubels op maat en in eigen stijl te maken.


Er zijn verschillende soorten hout aanwezig zoals drijfhout , houtschijven , houten kaarten, ontbijtplankjes en veel meer. Aanmelden of nog even iets vragen kan via een berichtje. Hout en professioneel gereedschap is in ruime mate aanwezig en wij maken voor u veel tij zodat u de nodige ervaring opdoet.


Met de nodige ervaring en kennis kunt u doorstromen naar niveau van de cursus houtbewerking. Wederom gaan wij in dagdelen op ambachtelijke wijze iets moois maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts