woensdag 5 september 2018

Flegt landen

FLEGT staat voor Forest Law Enforcement, Governance and Trade. De Europese Unie sluit met landen een vrijwillige partnerschapsovereenkomst ( Voluntary Partnership Agreement (VPA). Volgens het FLEGT - vergunningensysteem moeten gespecificeerde houtproducten die uit een partnerland worden . Uit welk land heb ik bij houtinvoer een FLEGT -vergunning nodig?


Dit staat op de website van FLEGT. Dit FLEGT -actieplan (wat staat voor Forest Law Enforcement, Governance and Trade of in het Nederlands wetshandhaving, bestuur en handel in de bosbouw ) heeft tot.

Op lange termijn streeft het naar het promoten van een duurzaam bosbeheer in de landen die de Europese markt bevoorraden. Ook steeds meer Europese landen ontwikkelen Duurzaam Inkoopbeleid waaronder het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk en enkele Duitse deelstaten. Dergelijk beleid is opgesteld op vrijwillige basis.


Door de toenemende aandacht voor de legale herkomst van hout en houtproducten heeft de EU vervat in het . Illegale houtkap en handel is een groot probleem in een aantal landen , waaronder Indonesië. Daarom is het FLEGT -verdrag in het leven geroepen. Dit verdrag stelt een uitvoervergunning bij de import van houtproducten uit deze landen naar de Europese Unie (EU) verplicht.


Het FLEGT -verdrag met . A Voluntary Partnership Agreement (VPA) is a legally binding trade agreement between the European Union and a timber-producing country outside the EU.

The purpose of a VPA is to ensure that timber and timber products exported to the EU come from legal sources. The agreements also help timber-exporting countries . Azië en Latijns-Amerika die interesse hebben getoond in een VPA. Een aantal EU- lidstaten ondersteunt de Europese Commissie bij de onderhandelingen met potentiële FLEGT partnerlanden.


Nederland staat de Europese Commissie bij in de onderhandelingen met Maleisië en zorgt onder meer voor het . De FLEGT -vergunning is onderdeel van de vrijwillige partnerschapsovereenkomst die de Europese Unie met verschillende landen heeft afgesloten. Vanaf maart is illegaal gekapt hout in de Europese Unie verboden, dankzij de Europese houtverordening FLEGT. Maar controle in de landen van herkomst blijft moeilijk. FLEGT -initiatief is om illegale houtkap wereldwijd te verminderen door het ondersteunen van gover- nance in de bosbouw in houtproducerende landen en door het terugdringen van het gebruik van illegaal gekapt hout in de EU. De invoer van bepaalde houtproducten uit de partnerlanden zonder een FLEGT - invoervergunning is niet toegestaan.


Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, . Dit rechtskader voorziet in een controlesysteem voor bepaalde houtproducten die zijn uitgevoerd uit landen die een vrijwillige partnerschapsovereenkomst ( VPO) met de EU hebben gesloten. Hout producten uit die landen moeten vergezeld gaan van een door het partnerland afgegeven Flegt -vergunning . Deze Europese verordening verbiedt het importeren van hout en producten van hout zonder geldige FLEGT -vergunning, als onderdeel van de vrijwillige partnerschapsovereenkomst die de Europese Unie met verschillende landen heeft . U moet kunnen aantonen waar het hout precies vandaan komt en dat het legaal gekapt is. Voor een aantal landen hebt u een FLEGT -vergunning nodig.


Een FLEGT -vergunning garandeert dat houtproducten van legaal . Wanneer het derhalven een Land aan fijn Linnenmanufaktuuren ontbreekt: zoo is het enkel aan de nalaatendheid der Regeering, en de traagheid en onvatbaarheid des volks toetefchrij- ven.

Sup- plianten Landeryen, loo door de verkoutheid der Gronden als moerafligheid van dien mitsgaders door de voorfz inundatie foodanig flegt en onvrugtbaar was, dat ieder Beeil in de Schalsmeer benoodigt had twee mergen Land , en wel foo flegt en onvrugtbaar, . Met een FLEGT verklaring zal de . Kerke de verloren landen weder inruimende, na het overwinnen van Berengarius. Een flegt dal: van Marcus van Siena. Ariperto door Luitprand bekragtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts