dinsdag 11 september 2018

Geolied hout ontvetten

Het ontvetten van geoliede meubels is een zeer belangrijk onderdeel om het project te laten slagen. Wanneer u niet ontvet , schuurt u het vet dieper in het hout. Ook loopt het schuurpapier vol met olie of vet zodat er niet optimaal geschuurd kan worden.


Hierdoor zal de gewenste verf- of waslaag niet goed . Een gevolg kan zijn dat je later afbladdering krijgt van je verflaag.

Voor alle houtsoorten geldt dat deze eerst goed ontvet (en soms geschuurd) moeten worden alvorens deze te schilderen, beitsen of lakken. Er zijn echter houtsoorten die om een speciale behandeling vragen, omdat inhoudsstoffen kunnen . Geoliede houten meubel onderhoud van de stoffeerder Wil Hoens is te verkrijgen tegen gereduceerde prijzen en lage verzendkosten. Plantaardige olie voor de periodieke verzorging van geolied hout. Zonodig het meubel eerst.


Fixx Wood Cleaner en Degreaser ( Hout ) Reinigt en ontvet grondig alle houtsoorten. Nu dacht ik er aan om met thinner de tafel te ontvetten dan met korrel 1te beginnen de tafel op te schuren, en dan weer met thinner ontvetten en dan de korrel op voeren tot het glad is.

Dus kan ik het hout daarna laten spuiten of is dat niet meer mogelijk en moet ik de tafel afwerken weer . Hun advies luide: grove korrel schuren (4 of 80), daarna fijnere korrel (120), ontvetten , grondverf, gewone verf. Nou had ik nog korrel liggen, dus daarmee begonnen. Nou, je raadt het al, geen succes.


Eerst ontvetten en dan schuren ook niet. Nu lees ik hier en daar wel wat over . Ik heb een blank houten tafel en kast. Deze heb ik een tijdje geleden gebeitst. Nu wil ik graag de tafel en kast beitsen of verven.


Kan dit en hoe pak ik dit het beste aan? Ik dacht zelf iets van goed schuren en ontvetten (ammonia). Dan is de olie ook diep in het hout ingetrokken en conserveert het hout. Het beitsen en schuren is dan af te raden. In plaats van schuurpapier kan je ook scotch brite gebruiken, doe dit altijd in de lengte richting van het hout waarbij je een lichte druk uitoefent tijdens het schuren, dit voorkomt krassen in het hout.


Verwijder eventueel achtergebleven stof met de doek die je hebt gebruikt om de tafel mee te ontvetten. Zodra de tafel helemaal .

Olie trekt in het hout en kan je er niet zomaar uit krijgen. Daar zal je met extreme middelen aan de gang meten gaan. Wij zelf doen dat met thinner die je goed in het hout moet laten trekken. Breng zoveel aan tot dat je . Het is een massief eiken tafel, waarschijnlijk geolied. Kamer aan het schilderen.


In dit geval dien je het volgende te doen: - Het te schilderen oppervlak afwassen en ontvetten met ammoniakwater en laten drogen. Het oppervlak opschuren met schuurpapier P220. Het vochtgehalte mag niet meer bedragen dan.


Vooral bij stuiknaden en bij aanhechtingen kan hout langer vochtig blijven. Dit zijn dan ook vaak de latere probleemgebieden van het laksysteem. Om deze delen toch goed te laten drogen kan een föhn worden gebruikt.


Ontvetten : teakhout en vooral het hout van oudere . Wij kiezen vrijwel altijd voor olie omdat het een onderhoudsvriendelijke laag vormt die goed beschermt, niet voor niets worden veel vloeren geolied en als olie bestand is tegen zulke zware belastingen. Graag zou ik de kast van onze klok willen schilderen, verven oid. Echter deze klok is door iemand behandeld met reinigings-olie. Heeft iemand ervaring met het schilder.


Ontvet dit hout grondig voor je schildert en verwijder eventuele. Heel wat ramen en deuren staan in kleurloze of gekleurde houtver - delingsolie. Ook deze ondergronden kun je voorzien van een laagje verf in de gewenste. Dekkende beits geeft dezelfde aanblik als verf: de houtstructuur is niet langer zichtbaar.


Normaal werden die regelmatige geölied. Nieuwe tuinmeubels moeten eerst ontvet worden. Wacht na het aanbrengen van de laatste laag beits minstens een week voordat je het hout schoonmaakt met een reinigingsmiddel.


Bij transparante beits is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts