dinsdag 26 februari 2019

Europees hardhout soorten

Deze hardhoutsoorten doen kwalitatief niet onder voor de tropische hardhoutsoorten en hebben een vergelijkbare levensduur. Dit zijn geschikte houtsoorten voor buiten maar kunnen uiteraard ook binnen worden gebruikt. Onze houtsoorten hebben niet alleen een goede kwaliteit en een lange levensduur maar zijn ook gewoon mooi om te zien. Bij Midden Europees grenen zijn de noesten groter (immers hier groeien bomen sneller) dan bij Scandinavisch vuren. Naaldhout wordt tot slot ook wel zachthout genoemd.


Hoe kan ik de houtsoorten het beste vergelijken?

Zorg dat u geen appels met peren vergelijkt. Dus altijd even goed doorvragen . Balsahout bijvoorbeeld is een loofhoutsoort , maar is een van de zachtste en lichtste houtsoorten en bovendien niet erg duurzaam. Daarentegen is taxus een voorbeeld van har duurzaam naaldhout.


De term hardhout zegt dus niet automatisch iets over de hardheid of duurzaamheid van het hout, maar in de praktijk wordt . Zowel informatie over de herkomst en eigenschappen van alle hardhout als naaldhout soorten vindt u hier. Klik op de houtsoort voor meer informatie. EUROPEES NAALDHOUT: U kunt kiezen uit diverse Midden Europese . Ga direct naar een letter in de index.

Of gebruik het zoekveld hieronder om te zoeken in de houtdatabase. De complete lijst houtsoorten vindt u eronder. Bovendien gebruiken we geen tropisch hardhout maar enkel. THERMO ESSEN Verticaal (SV2).


Europees hardhout aan, van bosontginning tot afgewerkt product. Prima houtsoorten om toe. Duurzaam, Mahonie, Europees eiken, Taxus. Of een houtsoort in het begin nu paars (Padouk), geel ( Bilinga) of rood (Massaranduba) van kleur is, uiteindelijk verkleurd het allemaal naar een soortgelijke.


Geschikte houtsoorten en hun prijzen. Ook in Europa komen tal van soorten loofbomen voor die geschikt hout produceren voor de tuin. Doordat de producten dichter bij huis gehaald worden, is het product veel milieuvriendelijker. Tropische regenwouden moeten bovendien met rust gelaten worden.


Europees eiken: Dit is het traditionele eikenhout, waarvan onder andere de klassieke eiken meubelen en beelden gemaakt zijn. Robinia, eiken en kastanje zijn geschikte . Dankzij de import van tropisch hardhout is het bovendien ook mogelijk een onderhoudsvrije vlonder te maken met hout. Een overzicht van alle soorten hout en hun.


Siberische Lariks, Europese Eik en . Hout is een sfeervol materiaal wat de tuin een bijzonder karakter en een warme uitstraling geeft.

Dat hardhout niet alleen maar afkomstig is uit de tropen, dat is maar bij weinig mensen bekend. Ook dicht bij huis, in Europa, zijn goede soorten hardhout te vinden. Hardhouten kozijnen soorten. Afzelia (duurzaamheidsklasse 1) Een van de hardste houtsoorten , afkomstig uit tropisch Afrika.


Werkt weinig tijdens het drogen en is zeer goed bestand tegen vocht. Wel is afzelia een van de duurste houtsoorten. Merbau (duurzaamheidsklasse 2) Deze hardhoutsoort kan qua kleur variĆ«ren . Deze soorten hardhout doen kwalitatief gezien niet onder voor de tropische hardhoutsoorten en wat betreft de levensduur kun je ze goed met elkaar vergelijken. Nu is het natuurlijk wel zo als je het hout dicht bij huis in kunt kopen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts