dinsdag 5 februari 2019

Thermo ayous behandelen

Omdat ayous een open celstructuur heeft, kan het echter perfect thermisch verduurzaamd worden door middel van een behandeling met stoom of hitte. Het hout wordt tot wel 215° Celsius verwarmd. Op die manier is thermowood ayous beter bestand tegen vocht en zal het tientallen jaren onderhoudsvrij blijven.


Thermowood moet niet behandeld worden maar is wel mogelijk. Afhankelijk van je eisen kan je kiezen voor beits, olie of verf. Om dat vergrijzingsproces te vertragen kan je thermowood behandelen met een natuurlijke uv-bestendige olie of buitenbeits.

Indien het houtoppervlak vervuild is volstaat het om het met water en eventueel een neutrale zeep te reinigen. Om algen- en mosvorming te voorkomen is het aan te raden om het hout periodiek te. De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2.


Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Wat betreft het uitzicht ziet . Horizontaal te plaatsen blokprofiel met korte tan in Ayous thermo FSC voor gevelbekleding. Door de gepatenteerde thermodur- behandeling is duurzaamheidsklasse gegarandeer en krijgt het hout bovendien een hoge vormstabiliteit waardoor het uitermate geschikt is voor toepassingen zoals gevelbekleding, . LDCwood spitst zich in eerste instantie enkel toe op de productie van ayous en fraké – houtsoorten uit Kameroen, West-Afrika – en vurenhout.

Ayous hout wordt bij een thermobehandeling verwarmd tot minimaal 215°C. Hiervoor wordt stoom gebruikt om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Het thermisch hout is na deze behandeling te vergelijken met tropisch hardhout van klasse I. De Ayous thermohouten gevelbekleding heeft een aantrekkelijke, . Daarom klinkt het misschien vreemd als ik u meld dat de tropische zachthoutsoort thermo - ayous perfect kan gebruikt worden als bekleding voor de gevel. Dankzij de open cellenstructuur kan men het hout thermisch behandelen en verduurzamen. Mijn insziens zou dat een duurzamere oplossing zijn.


Beste groeten, Rudy Martens. Hout gaat rotten onder invloed van schimmels. Deze schimmels hebben alleen vat op glucose. Door de egale kleur stelling en zeer snelle vergrijzen cq verkleuren is Thermo Ayous een super houtsoort.


Zo krijgt u een hout dat onbehandeld kan worden gebruikt en de uitstraling heeft van exotisch hardhout, voor een klein budget. Ayous is na thermische behandeling ook een zeer mooie houtsoort . Een preventieve behandeling volgens procedé A. Gevelbekleding in ayous. Meer info over thermisch behandeld hout.


Thermo Ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft.

Dankzij de therrmische behandeling wordt dit zachthout opgewaardeerd tot de levensduur van tropisch hardhout. Zowel thermo ayous al tropisch hardhout hebben de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Thermo ayous is thermisch behandeld tropisch zachthout. Zijn grootste voordeel is hierbij de prijs. De prijs van dergelijk . De uitstraling van duurder, tropisch hardhout voor een zeer goed prijs!


Het tropisch zachthout is thermisch behandeld waardoor het bestand is tegen schimmels, bacteriën en alle weersomstandigheden. Hallo Wij plannen de renovatie van onze achtergevel ( noorden ). Heeft er iemand ervaring met Thermo Ayous , het is duurzaamheidsklasse 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts