maandag 18 februari 2019

Houtfineer plakken

Sommige soorten zoals een aantal tropische fineersoorten halen breedtes tot cm. U komt er dus vaak niet onderuit om meerdere fineerbanen aan elkaar te voegen. Dit moet gebeuren voordat u het fineer op de plaat zelf plakt.


De zijkanten van het fineer zijn nooit recht en haaks genoeg om direct gevoegd te kunnen . Het is niet vanzelfsprekend om zelf fineer te plakken. Dit vraagt heel wat vakmanschap.

We leggen u in deze blog graag de belangrijkste aandachtspunten uit. Je moet beginnen met de fineer aan elkaar zetten zodat je een stuk krijgt dat breed genoeg is. Dus de naden recht snijden langs een lineaal bijvoorbeeld en met plakband tegen elkaar plakken. Er bestaat speciaal papieren plakband voor met gom aan een kant, maar met cellotape zal het ook wel lukken.


Voor het verlijmen van fineer heeft men grofweg de keuze uit warme en koude lijmen. De meest gebruikte koude lijm is PVAC-lijm, ook wel bekend als witte houtlijm. De warme lijm (dierlijke lijm) is meestal huiden of beenderlijm. Na verlijming verdient het de voorkeur om het fineer op de ondergrond te .

Voor gefineerd plaatmateriaal bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Wij kunnen alle fineren plakken en snel leveren. Vele soorten en diktes liggen bij ons op voorraad en anders dient u te rekenen op een levertijd van tot week. De temperatuur stijgt buiten, dus binnenkort ga ik weer verder met het intimmeren van mijn motorboot.


Alles is ingetimmerd met watervast okoeme multiplex. Omdat het oog ook wat wil, heb ik een partijtje millimeter dik teak sperfineer op de kop getikt (in banen van ongeveer 20cm breed) wat ik wil gaan. Decoflex is een gevoegd vel fineer dat heel gemakkelijk te verwerken is.


Het gevoegd fineer wordt eerst op een papier geperst, dan worden de houtvezels gebroken en ten slotte wordt het nog eens voorgeschuurd met korrel 150. Hierdoor krijgen we een flexibel vel fineerhout. Zelf fineren is niet moeilijk, en wanneer u erg creatief bent zijn er hele mooie creaties te maken. Ook zijn er tegenwoordig de meeste houtsoorten in fineer verkrijgbaar.


Nu is mijn vraag: kan ik hier houtlijm voor gebruiken, of gaat . Zijn genoeg filmpjes van op te vinden . Een sterke en betrouwbare partner in materialen en technieken voor de professional. Met productgroepen die stuk voor stuk uitblinken door uitstraling, duurzaamhei kwaliteit en effectiviteit. Wij leveren hoogwaardig houtfineer waarvan de fabrikant het FSC keurmerk draagt.


Alle gangbare houtsoorten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen.

De 6mm kanten zijn geschuurd en aan de achterzijde vliesversterkt. De dikke kanten van en 2mm zijn altijd geschuurd en aan de achterzijde . Bison Professional is dé lijmspecialist. We bieden u een compleet hoogwaardig assortiment voor de verlijming van hout , HPL en andere materialen. Daarmee heeft u als vakman altijd de beste oplossing voor elke klus, in de interieurbouw en timmerindustrie.


Of u nu een perfect passende houtverbinding moet maken, een . Dutch Marine Panels van Kuiper Plaatveredeling maakt sandwich panelen voor jachtschepen. DIMEC NV een toonaangevend familiebedrijf in de sector dat synoniem staat voor hoog decoratief en kwalitatief fineerhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts