donderdag 21 februari 2019

Tuin hoogteverschil overbruggen

Het goed overbruggen van hoogteverschillen rond een woning is een kunst op zich! Hoe kunt u hier, bij een tuinrenovatie of tuinaanleg , goed mee . Even een lange intro: :oops: Onze tuin ligt plaatelijk 1mhoger dan bij de rechterburen. De reden hiervoor is dat ons perceel gelegen is tussen woningen met verschillende hoogte in maaiveld. Wij hebben onze tuin dus even hoog gelegd met de buur .

Je kunt ook het totale vlak vullen en zo terrassen creëren in je tuin zoals op deze foto te zien is. Het resultaat is een prachtige strakke en moderne tuin. Een hoogteverschil opvangen, een stijlvolle tuinbank of tafel, een afscheiding of gewoon een decoratief gegeven in de tuin , de schanskorf heeft het allemaal.


Een schanskorf bestaat uit een constructie van stevig gaasraster, rechthoekig vierkant of gewoonweg op maat, gevuld met verschillende natuurlijke steensoorten. Het inpassen van een hoogteverschil kan natuurlijk ook een bewuste keuze zijn. Een hoger gelegen border of tuindeel is soms heel praktisch en gemakkelijk bij het onderhoud. Vaak wordt voor een hoogteverschil gekozen, omdat het . Trap laten aanleggen in de tuin ?

Wij helpen je bij het overbruggen van hoogteverschillen in jouw tuin passend in het tuinontwerp. Het creëren van oplossingen om deze . Op dit moment zijn wij bezig met onze tuin en willen we een terras aanleggen. Nu is er wat hoogteverschil in onze tuin en willen we aan het einde van het.


Aan de waterkant wordt een grondkering gemaakt om het hoogteverschil te overbruggen. Ervan uitgaande dat ik een muur binnen de tuinstrook moet plaatsen om het hoogteverschil binnen mijn perceel te overbruggen. Hoogteverschillen in uw tuin of terrein kunnen problemen opleveren als het talud te steil is.


De aanwezige grond spoelt dan makkelijk. Afhankelijk van het hoogteverschil en de beschikbare ruimte, zijn er diverse mogelijkheden om een hoogteverschil te overbruggen. Onderhoud van oprit of terras na de winter kan de uitstraling van uw terras aardig veranderen.


Gedurende de winter heeft de koude en regen het terras vuil en grauw gemaakt. Ook kan je op een natuurlijke manier water laten stromen. Zijn de verschillen er niet van nature, dan is het mogelijk deze te creëren.


Een tweede terras kan bijvoorbeeld uit het maaiveld worden gelicht wat veel effect heeft. Merk: Gloster Type: Grid Prijs: prijs op aanvraag Omschrijving: Grid lounge uitgevoerd in gepoedercoat aluminium frame met waterdichte all-weather stof met snel drogende foamvulling. Frame kleuren: White en Meteor Afmeting: diverse afmetingen Levertijd: 6-weken Voor meer informatie en bestelmogelijkheden kunt u . Spannende tuin met hoogteverschillen.

Rondom deze prachtige villa in Genemuiden waren uitdagingen genoeg. Zo zijn er aan de achterzijde hoogteverschillen van ruim een meter te overbruggen ! We hebben gekozen voor een belijning van schanskorven, gevuld met antraciet natuursteen. In de buurt is veel hoogteverschil , wat overbrugd is met behulp van keerwanden van Bosch Beton. Op deze manier kunnen de bewoners eenvoudig hun tuinen betreden. In de nieuwbouwwijk Willemsbuiten worden in totaal 4woningen gebouwd.


Verschillende woonstijlen. Een deel van de woningen is . Fraaie stadstuin met veel hoogteverschil aan het water. Enorme hoogteverschillen maakten deze tuin tot een mooie uitdaging.


Resultaat: een gezellige familietuin met terrassen in de zon en ook met schaduw. Van deze stadswoning in Rotterdam naar de waterkant was een flink hoogteverschil te overbruggen. Een oprijgoot of -plaat is meestal te kort voor het hoogteverschil dat moet overbrugd worden.


Betonnen of houten keerwanden, gemetste muurtjes, houten of stenen trappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts