woensdag 13 maart 2019

Kleur bankirai hout

Bangkirai schilderen, waarmee ik bedoel lakken, is niet voor de hand liggend daar bangkirai een zeer harde en gesloten houtsoort is m. Dat is ook meteen de reden dat de meeste producten om bangkirai te behandelen olies of . Deze houtsoort staat bekend om de warme, diepe kleur. Deze hardhoutsoort is door de kleur en duurzaamheid populair en wordt veel . Zodra u deze planken daarna in u tuin heb verwerkt zal de kleur gaan vergrijzen tot deze uiteindelijk potlood grijs zal zijn, dit heeft overigens geen invloed op de levensduur. Het hout heeft een fijne, gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraa en weinig draadverloop en onvolkomenheden zoals wieren of kwasten.

Zeer goede sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maken bangkirai geschikt voor tal van buitentoepassingen. Aanvankelijk heeft de houtsoort een geelbruine kleur. Nu kan je een paar jaar wachten tot ie vanzelf grijs wordt maar vinden het mooier om dit met een beschermende beits een andere kleur te geven. Nu dacht ik zelf aan een transparante beits voor tuinhout maar geen idee hoe dit eruit zal zien met als ondergrond de kleur van bankirai ? Bangkirai heeft de volgende kenmerken: Kleur : bruin tot donkerbruin.


Bewerken: het hout valt vrij goed te schaven en zagen. Hi, Ik heb gisteren bankirai gekregen. Mooi als je een regenboog-terras wil aanleggen, maar niet voor een mooi stijlvol bankirai terras.


Belgiƫ commercialiseert Yellow Balau onder de naam Bangkirai.

Het kernhout is bruingeel tot roodachtig bruin en tekent scherp af van het grijsgele spinthout. Vers kernhout is meestal geelachtig bruin. Yellow Balau heeft soms een rechte of golvende draa maar meestal een sterke kruisdraad. De bankirai hardhout soort is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten.


Het wordt geleverd als plank, balk of geschaafde vlonder bankirai. Bij het verwerken is bankirai tuinhout nog geel tot grijsbruin van kleur. Tijdens het droogproces en onder invloed van zonlicht kleurt het roodbruin. Het natuurlijke vergrijzingsproces gaat bij Bangkirai behoorlijk snel. Wij adviseren daarom om voor een optimale bescherming een kleur te kiezen met een hoog pigmentgehalte.


Onze special Hardhout Bruin . De naam is een verzamelnaam voor een aantal verschillende Shorea boomsoorten. De eigenschappen van deze soorten kunnen nogal uiteen lopen, maar een export selectie op volumieke massa maakt het overzichtelijk. De bomen uit de Shorea groep komen uit Zuidoost- AziĆ«, zijn gemiddeld 35 . Op zich niets mis mee als je dat grijze mooi vindt maar als je de kleur van het hout zelf mooier vindt is dat natuurlijk jammer. Bovendien krijgt hout dat vergrijsd ook steeds een wat grover oppervlak waardoor het makkelijker vocht vast houdt en dus ook sneller groen wordt.


Daarnaast staat deze hardhouten houtsoort bekend om de makkelijke bewerkbaarheid. Het hout heeft een sterke kruisdraad en als het buigt, is er slechts een kleine kans op splijten. Al deze eigenschappen zorgen voor hoge kwaliteit .

Bovendien is Azobe zeer. Geschreven bij Hermadix Bangkirai -Olie - liter. Deze bangkirai -olie van Hermadix beschermt het bangkirai - hout van mijn schutting al vele jaren. De kleur van de schutting is na vele jaren nog steeds erg mooi.


De olie is gemakkelijk te verwerken en trekt goed in het droge hout. Bankirai schoonmaken wat niet echt is vergrijsd. Keruing hout lijkt op bankirai , maar is iets donkerder bruin en rood van kleur.


Hout beton schuttingen die gemaakt zijn van keruing hout gaan doorgaans langer mee dan keruing hout dat in contact staat met de grond. Omdat het hout van de schutting niet rechtstreeks in de grond geplaatst wordt maar op beton, wordt het . De hardhoutbeits zorgt er tevens voor dat bijv. Als u Hermadix Bangkirai -olie vorstvrij bewaart, is het na 3-jaar nog prima .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts