donderdag 14 maart 2019

Volgorde dessert na kaasplank

Want dat is precies wat het verschil in volgorde verklaart. De Franse menustijl is all about opbouw. Je begin met een lichte gang, bouwt op naar een spectaculair hoofdgerecht en eindigt ook weer met wat lichts. Na een enorm gangen-diner, zo voor het dessert nog even wat hompen kaas wegwerken.


Ik word dan door mijn zwager Jean-Paul nog eens op mijn vingers getikt als ik niet de juiste volgorde aanhoud.

En zo zijn er wel meer regeltjes die je eigenlijk als chick who loves food moet weten over de kaasplank. In Frankrijk is het gebruik de kaasplank voor het zoete dessert te serveren. Dit heeft ermee te maken dat bij kaas nog wijn (kan worden) wordt gedronken, en dit na een zoet dessert niet gebruikelijk is, zo zou je immers de wijn verpesten. Uitzondering kan zijn kaasplankje NA dessert in combinatie met port. Ik kook een Frans diner met traditionele onderdelen.


Alleen de volgorde van de laatste gangen baren mijn zorgen: het zoete nagerecht bestaat uit een rabarbertaartje, rabarbergelei en nog wat kleine dingetjes. Het kaasplateau bestaat uit Franse kaasjes, druiven en vijgenbrood. Hoe moet de samenstelling zijn en waarop moet u letten.

Een kaasplank serveren vóór het dessert is een dagelijkse gewoonte voor de Fransen. In top-restaurants is het een erezaak om met een trolley vol . De grote vuistregel die ikzelf in mijn achterhoofd probeer te houden bij het kiezen van een kaart, is dat je niet een lichte hoofdschotel neemt na een enorm zwaar . Natuurlijk, je bent een avontuurlijk kaaseter , maar zelfbeheersing is troef zodra de kaasplank op tafel komt. Vergeet bovendien niet, na de kaas volgt meestal nog een dessert ! Ik ben net op zoek gegaan naar de juiste volgorde. Ik doe altijd de kaas en port NA het dessert , zodat je nog lekker lang doortafelt, daarna koffie met. Verder doe je idd het kaasplankje na het hoofdgerecht serveren volgens de franse traditie en als het hele eetgebeuren rond is bied je een mooie sigaar . Meer resultaten van forum.


Welke gangen zitten daarin? Mocht je meer of minder soorten kaasjes. En als de kaas als dessert wordt gegeten, hou dan rekening met slechts gram per persoon.


Vandaag leg ik uit hoe je je eigen kaasplankje kunt samenstellen. Maar eet je een kaasplankje nu voor of na het dessert ? De kazen dienen bij voorkeur ook in deze volgorde worden gegeten. Wat ook logisch is, want na een stukje blauwschimmelkaas valt een stukje romige kaas in de mond helemaal weg.

Met deze volgorde kun je uiteraard variëren tussen drie en vijf kazen of iets aangepaste soorten, zo lang de smaak maar . Vaak gaat de kaasplank in Frankrijk als tussengerecht net voor het zoete dessert , maar je kunt hem ook prima als nagerecht eten. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een. En zorg bij de presentatie ook dat je rekening houdt met de volgorde waarop je de kaas eet. Een goede kaasplank is een.


Haal de kazen ruim een half uur van te voren uit de koelkast en presenteer ze op volgorde van smaak. Is dit nou voor of na het zoete nagerecht? Kaas kan je natuurlijk de hele dag door eten (guilty) en een kaasplankje maak je over het algemeen óf voor bij de borrel óf voor na het eten als dessert. Of net voor je een dessert gaat eten. Volgende week vertel ik je hoe je nou een goede kaasplank voor na het eten kan maken, vandaag gaat het over de . Wat is de juiste volgorde van het eten van de kazen?


Bovendien moet u er rekening mee houden, dat na de kaas nog vaak een dessert volgt. Wat zal er geserveerd worden, ui. Voeg het toe als extra gang aan je diner.


Of kies ervoor om het zoete dessert te vervangen door een kaasplankje. Zorg ervoor dat de kazen op volgorde liggen van smaaksterkte, dus van mild naar pittig. Ik geef je tips hoe je zelf het perfecte kaasplankje kunt samenstellen.


Omdat je voor het kerstdiner vaak meerdere gangen wilt serveren is een kaasplankje , tussen hoofdgerecht en dessert , vaak een hele mooie (en lekkere!) toevoeging. Leg en eet de kazen ook in deze volgorde op de plank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts