dinsdag 28 oktober 2014

Spantendak zelf maken

Beste kenners, Wij wonen ineen half open bebouwing met een zeer rare dakconstructie. Het is een gordingen dak en we zouden dit ofwel graag willen aanpassen of vervangen door een spantendak met dakkapellen. Beide zouden we zelf willen doen. Zelf ben ik zeer handig en weet wat werken is.


Er worden den zelfdragende spanten geplaatste van buitengevel naar buitengevel.

Daardoor dragen de buitengevels de daklast. De spanten worden op een . Ook het hout van het spantendak heeft nood aan renovatie of vernieuwing. Bespaar tijd en kies voor een geprefabriceerde houten dakspantenstructuur, ook wel lichte spanten, spantendak of sporendak genoemd. Deze zelfdragende structuur heeft geen ondersteuning nodig, wat extra flexibiliteit biedt op vlak van inrichting of verandering van de binnenruimtes.


Ik zou een dak willen maken met spanten en dakpannen. De oppervlakte is bij m.

Zo krijg ik een driehoeksconstructie met zwevende nok? Een spantendak – ook wel sporendak - bestaat uit dakspanten. Op die verticale tengellatten komen de horizontale panlatten om de dakbedekking - vaak pannen of leien - op vast te maken.


Je kunt kiezen voor voorbehandeld hout of je kunt de houten balken zelf behandelen. NOOIT doen, maar als er toevallig . IfMpqKk5to Vergelijkbaar jun. GeĆ¼pload door Houtskeletbouw 3bouw dakspanten voorbereiden. Eerst wordt de opbouw van een gordingdak met kepers toegelicht, daarna wordt het gordingdak uitgelegd en tot slotte het spantendak. Zelfdragende dakplaten: Deze worden in de fabriek vervaardigd en kunnen reeds isolatiemateriaal, onderdak en tengellatten bevatten (zie afbeelding nr ). Hoe kunnen we de bestaande balkenlaag draagkrachtiger maken , mocht deze niet stevig genoeg zijn?


Het zullen hoogst waarschijnlijk 3-scharnierspanten . Lariks houten overkapping maken met polycarbonaat platen dak - Duration: 8:30. Vermits het een zelfdragende structuur is die niet ondersteund moet worden door muren, resulteert een spantendak in een grotere flexibiliteit bij de inrichting van de ruimtes. Grotere overspanningen . Twee typische vormen van dakconstructies zijn een gordingendak en een spantendak.


Soorten Dakconstructies.

Gordingendak Een gordingendak bestaat uit horizontaal geplaatste balken, gordingen genaam die van muur tot muur lopen, met een aantal dwarsbalken om het dak te ondersteunen. Is het een keperdak of een spantendak ? Om te weten of je zelf je hellend dak kan isoleren en hoe je dat het beste aanpakt, ga je eerst na hoe je dak is opgebouwd. Een hellend dak van woningen heeft meestal een houten draagstructuur. De meest voorkomende types draagstructuren zijn keperdaken . Dakconstructies (gordingspanten) voor schuine daken onderdeel van bouwkundige benadering van een architectonisch ontwerp middels detail uitgangspunten, bouwmethodiek en tekentechnieken bouwkunde. Zit zelf er aan te denken om een aantal balkjes weg te halen, tijdelijk te ondersteunen en te vervangen door een UNP-constructiebalk van circa meter die op de uiteinden wordt ondersteund door een twee stalen staandertjes.


Spantendak isoleren met glaswol - bekijk de GAMMA kllustip. Koop en Verkoop alles voor je Doe-het- zelf en Verbouw klussen op Marktplaats. Materialen en Gereedschap Kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts