dinsdag 3 juli 2018

Bankje maken van planken

Een bankje is niet moeilijk om te maken en het handige is dat je zelf kan bepalen hoe lang en breed het moet worden. Laat de planken in de Praxis alvast op maat zagen en je schroeft je bankje zo in elkaar. Dit zijn de ligplanken boven op de bank. Bankje_van_steigerhout_Stap_afbeelding_04.


Om het geheel te verstevigen bevestig je aan de onderzijde van het zitvlak een extra verbindingslat.

Zorg ervoor dat de lat . Altijd al een leuk tuinbankje willen hebben? Zelf een houten tuinbank maken kan met één van deze doe-het-zelf projecten. Voor welk bankje ga jij?


Bekijk de foto van silfssmaak met als titel Een plank , en poten. Gemakkelijk zelf een bankje maken en andere inspirerende plaatjes op Welke. Dit basic recht-toe-recht-aan bankje kan je heel makkelijk zelf maken !

Het is het ideale meubelstuk om zelf telkens weer te veranderen met kleuren, dessins, teksten,. Teken de raakpunten van de planken over de gehele lengte recht af en gebruik een haakse hoek tijdens het monteren. Het beste alternatief is dan ook om zelf je eigen houten bankje te maken.


Dan heb je alleen een stapel planken nodig en een goede bouwtekening of bouwplan. Natuurlijk moet je hiervoor wel de nodige voorbereidingen doen. Enkele zaken waar je op moet letten zijn: Locatie en afmetingen. Uitleg hoe het tuinbankje in elkaar wordt geschroefd. Je hebt drie steigerplanken nodig.


Drie vierkante latten van 3×cm. Een doos met honderd schroeven van 5×is ook nodig om de bank te maken. Verder heb je een half blik met white wash of grey wash nodig. Planken van pallets zijn . Zodra de zon schijnt trekken we maar wat graag de tuin in.


Mooie tuinmeubelen zijn helaas niet goedkoop, maar voor dit tuinbankje en tafeltje hoeft u geen grote bedragen neer te tellen. En u hoeft ook geen handige Harry te zijn.

Een paar planken en balken die u op maat laat zagen, en de rest is . Een zelfgemaakt bankje voor in je huis of tuin kan een project zijn dat beginnende en ervaren timmerlieden, en iedereen daar tussenin, veel voldoening kan geven. Er zijn vele varianten om uit te kiezen, van simpele planken en boomstammen tot stenen bankjes of bankjes van houten latten. Je kunt een bankje maken aan . Steigerhouten bank maken stap 2. Leg voor een armleuning, sets van planken (C) ,op een vlakke ondergron netjes tegen elkaar.


Verbind ze aan boven- en onderzijde met behulp van twee verbindingslatten (K). Zet de sets planken rechtop en maak de armleuning compleet door . Hoe kan ik zelf een bank bouwen van steigerhout of planken van een pallet? Hier hebben we de voorbeelden waarmee je zelf een loungebank XL en hoekbank van goedkoop hout kunt bouwen. Bouwtekening met stappenplan handleiding. Wil je zelf een tuinbankje maken ? Met steigerplanken of oude pallets is het heel gemakkelijk om te beginnen met zelf meubelen te maken.


Het zachte vurenhout is gemakkelijk te verwerken, met een scherpe handzaag ben je zo door een plank heen. Geen zin om het hout zelf te zagen? Ook gaat Lodewijk met Orhan een speciaal bankje maken met twee potten met olijfbomen en tussen die potten komt het zitgedeelte.


Klik op het voorbeeld om de. Zaag de planken op maat. Lees hier onze doe het zelf tips voor een houten loungebank maken.


Uw wilt een rechte loungebank of hoeklounge maken van Lariks hout of steigerplanken? Begin met het maken van de twee panelen. Doe dit door de planken in het juiste formaat naast elkaar te leggen en hier de verbindingsbalken op te monteren.


Monteer één verbindingsbalk onder en één boven. Je tuin is pas echt compleet met een mooi zitgedeelte. Deze loungebank is ideaal voor een tuin of groot. De bank staat ruim om de boom heen.


Per zitgedeelte: Alle planken voor de zitting en de rugleuning van de boombank verlopen: ze zijn aan de bovenzijde enkele centimeters korter dan aan de onderzijde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts