maandag 9 juli 2018

Houten regelwerk plafond

Voor overspanningen groter dan 6mm zijn dikkere latten te gebruiken (zie tabel). In geval van grote overspanningen of moeilijke bevestiging aan de bovenliggende vloer kan worden gekozen voor een dubbel regelwerk (of lattenrooster). Gipsgebonden plafondstucwerk op stijve pleisterdraagconstructies, bestaande uit houten of metalen regelwerk met stucplaten. Voor meer informatie: Bedrijfschap Afbouw.


Secretariaat Veenendaal. Benodigdheden regelwerk gipsplafond.

Schroef de rachels van het regelwerk dwars op de oude regels in het plafond. Als je stucplaten gebruikt houd je een hartafstand van 40cm tussen de regels aan. Houd een afstand van 60cm aan bij standaard gipsplafondplaten. Controleer regelmatig met de waterpas of de rachels op de juiste hoogte zitten. Een stucplatenplafond op houten regelwerk is een makkelijke manier om een strak en afgewerkt plafond te realiseren.


Dit wordt vaak uitgevoerd om een houten balklaag uit het zicht te krijgen. Maar ook een breedplaatvloer worden veelal voorzien van een stucplatenplafon omdat wordt afgeraden een breedplaatvloer . Een groot deel van het plafond was helemaal naar beneden gekomen in een ruimte waar verbouwingen plaatsvonden. Hiervoor kunt u onze richtlijn raadplegen: 1.

Nadat het houten lattenrooster geplaatst is, kan je de. Met houten planchetten werk je op relatief eenvoudige manier een oud plafond weg. Aanbrengen traditioneel (verlaagd) plafond. Een houten traditioneel plafond kan men zowel verlaagd als niet verlaagd aanbrengen.


Bij het niet verlaagd aanbrengen van het. Beste Ik ga een nieuw plafond steken en wil als basis een houten regeling op de huidige structuur. Ik weet al dat ik plafondlatten kan gebruiken en best regelschroeven om deze uit te lijnen zodat ze waterpas staan. De kamer is bij , dus de overspanning zou zo haalbaar moeten zijn. Gyproc plafond op houten regelwerk.


Eindelijk is de kop eraf: het eerste plafond is opgebouwd. Het raamwerk is gemaakt van houten kepers (25mmx120mm) met dwars daarop plafondlatten (22mmx50mm). Omdat de vloer van het verdiep erboven trilt als je erover loopt, is het plafond volledig opgehangen . Verlaagd plafond in hout. Bij bovenstaande woning werd de isolatie tussen de bestaande kepers gestopt.


Een houten regelwerk van centimeter hoog werd nadien kruiselings aangebracht om de trekkracht van het hout te verdelen. Ter hoogte van de spotjes werd een hittebestendige plaat voorzien zodat het . Je start door een houten lattenwerk als draagconstructie direct tegen het bestaande plafond of dakspanten te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste pluggen.


Let op dat de dakspanten in hoogte kunnen verschillen.

Maar een ander belangrijk punt is dat bij de 15mm plaat je het regelwerk waar je de platen tegenaan schroeft ongeveer 60cm is en bij de 5mm platen is dat 40cm. De plafondpanelen worden daarna op het . Gipsplaten kan je heel eenvoudig vastschroeven op een houten regelwerk. Of beter nog op een metalen onderstructuur.


De afstand van de plaatdragende regels of profielen wordt bepaald door de manier van plaatsen van de gipsplaten (overlangs of dwars) bij de gebruikte plaatdikte. In het geval van gipsplaten onder een dakconstructie is het daarom aan te raden om een metalen of houten regelwerk aan te brengen om eventuele zettingen en spanningen. Activiteit, Omschrijving, Bijzonderhei Eenhei Directe kosten, Indirecte kosten en bedrijfsmarge, Totaal, Eindtotaal. Scheidingswand aanbrengen met houten regelwerk aan weerszijden enkel beplaat met 1mm dikke gipsvezel plaat AK, 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts