donderdag 19 juli 2018

Eiken palen behandelen

Lees hier alles over hoe u het beste aan de slag gaat met het behandelen van Eiken. Eikenhout is een inheemse hardhout wat erg duurzaam is. Daarnaast is eikenhout goed te behandelen met een beschermende beits of kleurbeits. Eerst dacht ik gewoon aan verduurzaamde vuren palen (niet de gecreosoteerde, maar de lichtjes groene behandeling , dat is mooier, gaat niet af en stinkt niet in de zon).


Deze zijn rond diameter 10cm. Maar nu kreeg ik een mooi voorstel voor eiken balken.

Die zijn dikker (rechthoek 20cmx10cm) en dat . Wij hebben net de knoop doorgehakt voor de keuze van onze voordeur en garagepoort. Eiken weidepalen - welke behandeling? Wij wilden dit altijd al in eik.


Weliswaar natuurlijke, niet-vergrijsde look. Nu zijn wij, op aanraden van onze schrijnwerker, langs enkele verfzaken gepasseerd die ons allemaal andere dingen aanraden. Zal deze rotten (gezien ouderdom en houtsoort zijnde eik) of maakt dat niet uit ? Indien best te behandelen ,. Anderzijds, we kennen toch allemaal die eiken weidepalen nog die soms tientallen jaren stevig bleven.

Wat zijn de mogelijkheden voor het behandelen en verduurzamen van eikenhout ? Specifiek voor het behandelen van eikenhout biedt Jotun u een breed assortiment aan lakken, beitsen, oliën en verven. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren daarvoor! Wanneer het hout droogt kunnen er met name aan het kopse vlak ook scheuren ontstaan. Wij raden u daarom aan om op voorhand niet met de volle lengte te rekenen maar om 10cm afval in te calculeren.


Na het afkorten adviseren we de kopse kanten te behandelen met een sealer om inscheuren zoveel mogelijk tegen te . De toegangspoorten van Debo Hout worden gemaakt van de allerbeste kwaliteit Slavonisch eiken , bij de specialisten bekend als de allerbeste eikensoort die in Europa voorkomt. Eik is een natuurlijkproduct en is een hardhout. Het hout wordt met veel aandacht . Afhankelijk van welke toepassing raadt Pure-Oak het af om producten te gebruiken om eik te behandelen. Eik heeft zijn tijd nodig om te vergrijzen, werken en uit te drogen. Aangezien de eik nat verzaagd wordt is er nog looizuur aanwezig in het hart van de eik.


Wij leveren verse of winddroge eiken balken, op maat gezaagd uit eigen stammen, geheel naar wens geschaafd of CNC bewerkt. Klik hier voor de resultaten. In april gaan we starten met de bouw van een veranda en schuur.


We gaan hiervoor prachtig eikenhout gebruiken. De wanden en plafond in de veranda willen.

Het is geen must, maar veel mensen houden ervan hun hout goed te behandelen voor zowel een mooi uiterlijk als het verlengen van de levensduur van het hout. Zo maken we het zo eenvoudig mogelijk om online uw eikenhout te bestellen en weet u zeker dat u topkwaliteit hout in huis haalt. Wanneer u hier niet van houdt kunt u eikenhout behandelen met olie of beits. Dan kunt u bij ons terecht voor voordelige planken, balken en palen van een uitstekende kwaliteit.


De meest voorkomende soort hout voor houten dakconstructies is eik. Een andere veel gebruikte. Zit er houtworm in de houten balken moet het hout zonder verf- of laklaag behandeld worden. Geïmpregneerd hout kunt u beter enkele maanden onbehandeld laten tot lichte verwering .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts