dinsdag 24 juli 2018

Lengte rechte trap

Of zoals hierboven, 1min stuk en dan nog 2machter een draai. Verdreven treden of niet. Ook met open treden, want een open trede helpt wel op naar boven te lopen, maar als je naar beneden loopt op de trap , dan heb je niks . Deze functionele rechte trap met treden is gemaakt van massief vurenhout en is uitgevoerd als bouwpakket.


De trapbomen en de treden zijn 38mm dik.

Om een rechte trap uit te tekenen, bereken je eerst hoeveel treden je nodig hebt om de volledige traphoogte te overspannen. Een voorbeeld: om een traphoogte van 55m te overbruggen met een optrede van 17cm, heb je vijftien treden nodig. Bij een val van 50m kom je dan uit op een aantrede van 28 . Dikte van de treden mm.


Stapgrootte Optrede 1mm. De hoogte van de stijgers 1mm. Deze rechte trap ook wel steektrap genoemd is gemaakt van mm massief vuren traphout. De rechte steektrap is standaard onbehandeld.

Schroeven worden los meegeleverd en de treden zijn genummerd. Trappen moeten net als andere bouwconstructies aan diverse eisen en voorschriften voldoen. Wij hebben deze op een rijtje.


De kleinste maat tussen een afscheiding of de buitenzijde van de trapboom enerzijds en de buitenzijde van de trapboom. De afmeting van onderslag is afhankelijk van de te overspannen lengte. Dit is de lengte van de trap waarmee de omvang bepaald wordt.


Om de lengte in te perken kan men een rechte steektrap voorzien van een steilere helling. Hierdoor wordt de trap wel moeilijker om te beklimmen voor zowel het omhoog gaan als het naar beneden gaan. Daarnaast neemt deze trap vaak veel ruimte in beslag . Doet men dat niet, door bijvoorbeeld een nog grotere aantrede te kiezen, dan wordt de trap een hindernisbaan, bijvoorbeeld drie stappen voor twee treden. Dit is een rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt.


Het is de meest standaard trap die er is. Een steektrap is eenvoudig en is gemakkelijk beloopbaar. Door de eenvoud van de trap blijft het prijskaartje beperkt.


Nadeel kan de lengte van de trap zijn (de terugloop). Om deze in te korten kies je voor een steilere .

Het succes van een project in natuursteen begint bij het opmeten. Een trap opmeten is niet eenvoudig. Een rechte trap kan misschien simpel lijken, doch. Spiltrap of wenteltrap: een trap met een rechte as waar de treden direct rond draaien.


Nog luier kan ook, maar dit moet wel passen binnen de natuurlijke staplengte. Doe men dat niet, door bijvoorbeeld een nog grotere aantrede te kiezen, dan wordt de trap een hindernisbaan, bijvoorbeeld drie stappen voor twee treden. De tekening hierboven helpt je de onderstaande definities over basistrappen te begrijpen.


A: HOOGTE (zie tekening). Dit betreft de totale hoogte, gerekend van beneden- tot bovenvloer, dus met inbegrip van de vloer van de verdieping. B: TOTALE LENGTE (zie tekening). Van daaruit loopt hij verder naar rechts of naar links met een hoek van 90°. Een volwassen persoon van gemiddelde lengte neemt, op een vlak oppervlak, passen van ongeveer tot centimeter.


Op een helling worden die . Bereken parameters van een trap stijghoek aantrede optrede trapboom val en opening. Enkele trap aluminium, SOLIDE ETtreden. Bruikbare hoogte: 75m.


Optie: Verkrijgbaar met leuning links, rechts of beide zijden. Polyester coated aluminium. GRATIS LEVERING UIT STOCK. Hierbij is de 5de zogenoemde stapmodulus: de lengte van een stap op de trap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts