vrijdag 12 oktober 2018

Draagkracht stalen profielen

Al deze balken zoals HEA, HEB, IPE, UNP hebben wij in principe op voorraad. Kijk voor onze scherpe prijzen. Maximum toelaatbare gelijkmatige belasting in kg. De cijfers gelden voor een balk, vrij opgelegd aan de uiteinden, rekening houdend met het eigen gewicht.


Vb HEB2van meter buigt.

HIERONDER HET DRAAGVERMOGEN VAN UNP BALKEN. Draagkracht Tabel HEB BALK. Balkstaal Staaltabellen voor het voorraadprogramma en technische gegevens voor stalen balken.


Ben momenteel bezig de tekeningen te maken voor ons eigen te bouwen huis. Aan bovenstaande tabel . We zijn verhuisd naar Turkije en de normen en wetgeving hier is (gelukkig?) niet zo streng als in Nederland dus zelf bouwen . L balk - Praktische en overige technische. Ligger keus bij stalen ligger uitrekenen.

De liggerkeus is dus gebaseerd op basis van het berekende weerstandsmoment en traagheidsmoment. Deze waarden kun je in tabellen boekjes, de Binas, of profiel boeken vinden. Hier onder reeds een aantal HEA profielen op een rij: . H-balk) is profielstaal, meestal stalen balk (ligger) in dwarsdoorsnede in vorm van H. HEM- profiel heeft aanzienlijk dikkere . Het U- profiel (de U-balk) is een U-vormig profielstaal , meestal voorgesteld als een gekantelde U. De meest voorkomende vormen van U- profielen zijn:. Maar meer staal = meer gewicht = duurder.


Je ziet, het hangt van verscheidene factoren af (en nu blijf ik nog beperkt) dus moet bekeken worden met je ingenieur. Mss een klein voorbeeldje van de profielen : We nemen de IPE3van meter van onze TS: hoogte 33cm, breedte 16cm, gewicht 254kg. De HEA en HEB profielen zijn de meeste voorkomende H profielen. Een HEB heeft meer draagkracht dan een HEA en een HEM heeft aanzienlijk dikkere flenzen dan een HEA en . Overspanning met stalen profielen HEA HEB IPE HEM.


In de bestanden hieronder vindt u een overzicht van alle courante balkprofielen met hun dimensies, gewicht en draagkracht. Deze profielen kunnen ook door ons op de volgende manierenbewerkt worden. Op deze pagina vind je alles over HEA 1staalprofielen.

Namelijk het gewicht, de afmetingen, het draagvermogen, de prijs en allerlei andere technisc. Een HEA profiel is een stalen profiel in de vorm van een H. Het HEA en ook het HEB profiel hebben een dwarsdoorsnede van de letter H, met bredere flensen dus. Het HEB profiel (oude benaming: IPB profiel ) is zwaarder uitgevoerd en heeft daardoor meer draagkracht. Een overweging om voor een h balk te kiezen in . Dit geldt als de temperatuur over de doorsnede en lengte van een staalprofiel gelijkmatig verdeeld is.


Voor vierzijdig verhitte profielen is dit het geval. Voor driezijdig verhitte liggers onder vloeren niet: de bovenflens heeft een lagere temperatuur dan de onderflens. Dit heeft een gunstig effect op . Als de schachtweerstand het grootste deel van de draagkracht voor zijn rekening neemt, wordt gesproken over palen op kleef geheid.


Ook stalen profielen zijn mogelijk, maar deze zijn door het corrosie-gevaar en de vele trillingen en hoog lawaainiveau bij het heien niet populair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts