donderdag 4 oktober 2018

Glaslatten plaatsen

Hier een voorbeeld met platte opdeklatten tbv. Makkelijker dan je denkt. Steek een stevig plamuurmes of beitel tussen de onderste glaslat en het kozijn, en wrik de lat voorzichtig los.


Verwijder met een nijptang de losgekomen spijkers. Doe dit vervolgens ook bij de latten aan de zijkanten, en als laatste bij de bovenste. Pe-band of celband is een zacht rubberachtig materiaal met een kleefstrip, het is verkrijgbaat in rollen of op haspels in wit en zwart.

Hoe zit een raam eigenlijk vast? Daardoor zitten de losse glaslatten bij de ene deur aan de voorkant en bij de andere deur aan de achterzijde. Glaslatten plaatsen is ervoor dat het raam niet uit het kozijn valt met behulp van een stukje hout of ander materiaal. We leggen u hier stapsgewijs uit hoe u het glas plaatst en hoe u het geheel af kunt werken.


Om het proces voor u te visualiseren, kunt u de onderstaande afbeeldingen bekijken. Indien gewenst kunnen wij, tegen zeer scherpe prijzen, glas leveren. Op deze pagina vindt u informatie over het plaatsen van neuslatten.


In de rechterkolom ziet u een kleine selectie van producten die horen bij het plaatsen van neuslatten. Neem contact met ons op voor .

Voor het complete overzicht van onze producten verwijzen wij u graag door naar onze Verfwinkel. Ventilerende glaslatten aan de onderzijde bij dubbel . Plaatsen van dubbel glas in kunststof kozijnen. Mijn huidige woning heeft op de benedenverdieping isolatieglas, maar een deel van de ruiten heeft wel sleufgaten tbv ventilatie in de onderste glaslatten en de overige isolatieruiten hebben dat niet. Glas- of neuslat plaatsen in houten kozijn.


Plaats de houten neuslat met voorgeboorde gaten op de sponning en bevestig de glaslat d. Deze ruimte wordt later gevuld met kit. De steunblokjes zorgen voor een goede ondersteuning van de beglazing. Het glas wordt op afstand. Bij buitenbeglazing worden op de . Vaak plaatst men het celband onderin de sponning en onderaan de glaslat , dit is fout omdat de kitvoeg dan te diep wordt. Door het pe-band rondom in de sponning te plaatsen wordt de druk van het isolerend glas gelijkmatig over het gehele raam verdeel deze druk wordt opgebouwd door bijvoorbeel windbelasting.


Maak de nieuwe glaslat klaar. Meet eerst de afmetingen en zorg dat u de juiste glaslatten in huis haalt. Zaag de glaslat op maat en markeer alvast de plaatsen waar de spijkers moeten komen. Dit kunt u makkelijk doen aan de hand van de oude glaslat. Plak vervolgens isolatieband achterop de glaslat.


Kozijn en glaslatten passen in elkaar met het zogenoemde kliksysteem. Ook aluminium kozijnen zijn in principe gemaakt voor enkel glas, sommige fabrikanten leveren .

Binnen- en buitenbeglazing. De beglazingswijze is afhankelijk van de keuze voor binnen- of buitenbeglazing. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. Wat is de beste methode om glaslatten te plaatsen in een deur aan de buitenzijde. Horizontale lat, (bovenin ook) tot in de hoeken laten lopen en de.


Vertikale erop aansluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts