donderdag 11 oktober 2018

Hout ontvetten met spiritus

Toegevoegd na uur: ok de ramen zijn schoon , en we hebben gebruikt. Lees hier het hele artikel zodat je een keuze kunt maken inzake ontvetten. Spiritus is zeer geschikt voor het ontvetten van glas.


Thinner is ook een oplosmiddel. Het heeft een sterk ontvettende werking.

Vuil kunt u met thinner echter nauwelijks verwijderen. Wanneer iets ook sterk vervuild is kunt u dus beter ammoniak, soda of groene zeep gebruiken. Na veel gevraag en advies, deponeer ik mijn vraag ook maar bij jullie: Wat is de beste ontvetter alvorens mijn ruiten te plakken?


Ik ga dinsdag mijn voorruit in mijn bak lijmen. Ontvetten Ontvet altijd voordat je gaat schuren, en voordat je gaat verven. En vindt je spiritus of speciale verfreiniger stinken? Gebruik St Marc met een fijn dennegeurtje.


Voor het schilderen van kaal hout kun je drie lagen toepassen: een laag grondverf, een laag gemengd grondverf en lakverf en een laatste laag lakverf.

Een gevolg kan zijn dat je later afbladdering krijgt van je verflaag. Voor alle houtsoorten geldt dat deze eerst goed ontvet (en soms geschuurd) moeten worden alvorens deze te schilderen, beitsen of lakken. Er zijn echter houtsoorten die om een speciale behandeling vragen, omdat inhoudsstoffen kunnen . Je leest veel adviezen met de volgorde , ontvetten , schuren, weer ontvetten en dan afnemen met schoon water!


Dat moet toch efficienter kunnen, lijkt mij? Ontvet kaal hout met thinner of wasbenzine en laat goed uitdampen. Ook onze beletteringsbedrijf gebruikt altijd spiritus om te ontvetten.


Je kan de sticker eerst met schildersplakband op de juiste maat plakken. Dan plak je aan de onderzijde van de sticker een lijn met schildersplakband. Vanuit deze plaklijn wrijf je de sticker er zo op.


Er wordt aangeraden te ontvetten. Verder heb ik geen ervaringen met andere reinigingsmiddelen. Je zou op een glasplaat kunnen testen of er ook een film achterblijft, dit wil je niet. Wasbenzine lijkt me nogal vet, dit zal wel een film achterlaten welke in (kaal) hout trekt.


Ammoniak in water werkt ook al moet water wel goed uitdampen en . Is ontvetter van de Wibra (Dasty) of van de Aldi net zo geschikt om te gebruiken als voorbehandeling van schilderwerk, als die dure middelen uit de gesp.

In deze video leg ik uit waarom ontvetten voor schilderen belangrijk is. Voor je gaat schuren en verven moet je altijd eerst ontvetten. Dit is een vloeibare allesreiniger, met een fijne dennengeur.


Veel fijner dan producten waar je . Goed ontvetten : dit is zeer belangrijk omdat verf slecht hecht op metaal en nog aanwezig vet een goede hechting verhinderd. Andere middelen zoals terpentine, wasbenzine en ammonia ontvetten minder goed. Nieuw metaal wordt vaak voorzien van een laagje olie, dus dit . Vraag: Wij hebben een grote binnenklus gekregen waarbij we veel schilderwerk eerst grondig moeten reinigen. De ondergronden zijn vettig en sterk vervuild. Ons idee is gewoon ammonia te gebruiken.


Hiermee hebben we altijd goede resultaten gehad. We vragen ons echter af of dit wel mag. Innotec heeft met de Multisol alle positieve eigenschappen van thinner overgenomen en heeft de mindere eigenschappen uit het product verwijderd. Met de Multisol kunt u veilig ontvetten op alle ondergronden en het product laat geen resten na. Reinigen en ontvetten kan je doen met ammonia.


Na het ontvetten en schoonmaken dien je de ondergrond te schuren om een goede hechting te krijgen van de verf. Met een mesje lossnijden is dan een mogelijkhei maar dan loop je het risico het hout te beschadigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts