dinsdag 30 oktober 2018

Wat is fineerhout

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam. Hierdoor heb je meer verlies van bij het vervaardigen van fineer. Een stam verwerken tot fineer impliceert . In tegenstelling tot massief hout wordt bij fineer het maximale uit een stam gehaald.


Daardoor biedt dit natuurproduct een meerwaarde, het is de meest verantwoorde manier om met een boom om te gaan.

Iedere stam is uniek, daarom ook iedere stam gesneden fineer. Vooral als het om hout soorten gaat kan dit nog al eens tot verwarring komen. Er zijn veel meubels die als massiefmeubels omschreven worden waar andere weer als MDF, spaanplaat of fineer omschreven . Om hout namelijk te kunnen steken of schillen moet je het voorbehandelen ( stomen of koken) wat veranderingen in kleur en elasticiteit kan veroorzaken. Snijfineer wordt ook wel edelfineer genoemd en het wordt onder andere gebruikt voor meubels en (binnen)deuren.


Het lijkt dan of deze gemaakt zijn van massief hout, . Door het flinterdunne hout te versnijden haalt men het maximum aan hout uit elke boomstam. Met een netto bruikbaar oppervlak van ongeveer .

Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. Zo'n fineervel is gemiddeld tussen de en millimeter dik. Fineerhout is een op-en-top interieur product en vindt talrijke toepassingen . Die dikte hangt af van de soort en de eigenschappen van het hout.


Door meerdere vellen naast elkaar te leggen, kun je grote oppervlakten bekleden met eenzelfde patroon. Ik ga binnen 1-weken samenwonen met mijn vriendin en nu hebben wij wat discussie omtrent meubels. Ik ben nog wel fan van een aantal woonkamer- meubels in fineer. Ik vind dit een mooie afwerking, en kijk vooral naar het uitzicht dus.


Zodat je toch een mooi meubel hebt maar niet de hoofdprijs betaald zoals bij massief. Ook heb je een soort van kunststof fineer om het goedkope hout af te dekken. Vellen fineer zijn dunne houtstroken van standaard mm dikte die samen worden gevoegd op basis van lijm of draad en daarna op een drager worden gekleefd.


Wat is fineer eigenlijk? Deze drager kan variëren van een flex tot een type plaat (mdf, multiplex, spaanderplaat,…) naargelang de toepassing. Hier worden de voordelen van een imitatie houtdecor en natuurlijk fineer gecombineerd. Een samengesteld fineer is een fineer dat vervaardigd is uit echt hout, maar . Hier verduidelijken we hoe dit procedé werkt.


We verkopen u natuurlijk graag een boekje fineer , maar zelfs voor de vakman blijft fineren een pittige aangelegenheid. Onderschat de moeilijkheidsgraad niet en neem liever wat extra fineer (B-keus) mee om een aantal proefjes te nemen, voordat u aan het serieuze werk begint.

Flexplaten De fineerhandleiding die hier. Het is veel voordeliger dan massiefhout als het op de bewerking ervan aankomt. Massief hout wordt rechtstreeks in blokken van de stam gezaag wat hier en daar wat houtafval met zich meebrengt.


Doordat fineer in zeer dunne lagen wordt gesneden of geschil. Het is een exclusief product, wat betekent dat fineer automatisch de ster van een project moet zijn. Het moet opvallen in deze wereld vol imitaties.


En dat is waar Decospan goed in is, dit zit verweven in onze genen, dit is waar al onze mensen worden voor opgeleid: de schoonheid identificeren die elke stem in zich draagt . Zoals repareren , reinigen en onderhouden van meubels. De meeste fineer soorten zijn verkrijgbaar in dosse(gevlamd) of kwartiers(gestreept). Dosse( gevlamd): De stam. Uit een stam komt ongeveer procent fineer wat spiegel vrij is. Er is al veel gezocht naar de betekenis van fineerhout en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis.


Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad. En zien je graag in de toekomst nog een keer terug op onze website! Categories: WatBetekentHet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts