dinsdag 23 oktober 2018

Zwarte houtsoorten

Deze boom levert zowel lichte als donkere houtsoorten. De donkere zijn vrij zwaar, sterk en duurzaam. Opvallend is wel de zeer mooie tekening.


Het vers gezaagd kernhout is geel bruin, nadonkerend tot warm bruin met zwarte lijnen, na blootstelling aan het licht. De tekening is zeer onregelmatig.

Dit houtsoort is olieachtig. Echt zwart Ebbenhout bestaat alleen in sprookjes - vaak zit er een grijs veegje in. Ebben lijkt wel op het Zuid-Aziatische Coromandel en is daar zelfs aan verwant. Ebben is in het algemeen iets donkerder dan Coromandel. Bovendien heeft Coromandel vaak wat bruine vegen.


De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout. Alle bewerkte houtsoorten hebben hun eigen structuur en toepassingen, zowel esthetisch als bouwfysisch. Maar ook licht gekleurde houtsoorten kunnen zwaar en hard zijn, zoals palmhout (Buxus sempervirens), de vele Diospyros-soorten die geen zwart kernhout vormen, en satijnhout (Chloroxylon swietenia).

In de praktijk worden zeer veel . Daardoor is deze houtsoort geschikt voor intensief gebruik. De structuur van Sucupira Preta is zeer strak en vrijwel zonder noesten. Belangrijk om te weten is dat Zwarte Kabbes de eerst jaren dat de vloer ligt sterk kan verkleuren. De echte donkere kleur die Zwarte.


Amerikaanse Kers of Black Cherry is een veel gebruikte houtsoort , afkomstig uit de Amerikaanse staten Pennsylvania, Virginia, West-Virginia en New York, die lichtrood is. Bruin ebben, zwart ebben 1. Ceylon ebony, Ceylon ebben (Sri Lanka). Het zwarte tuinhout, in combinatie met een natuurlijke houtkleur, zorgt voor een strak en robuuste uitstraling. Door de zwarte kleur van het hout ziet uw tuin er gelijk een stuk strakker uit. Ook geeft het een mooie en rustige uitstraling.


Een zwarte schutting is de eyecatcher van uw tuin en. Kersen groeit in Europa Klein-Azië Zuidoosten van Canada en de oostelijke helft van Amerika. Kersen verkleurd als het in aanraking komt met ijzer of messing.


Dan krijgt het een grijs tot lichtgrijze kleur. Soms zie je in Kersen kleine zwarte gomgangen.

Wengé heeft het vezelweefsel een zwarte kleur en het parenchymweefsel een ( licht)bruine kleur. Beide weefsels komen voor in afwisselende, ongeveer evenwijdige banen. Hierdoor ontstaat op kwartiers gezaagd hout een regelmatige tekening van zwarte en bruine strepen, terwijl dosse gezaagd hout fraai bruinzwart is . Koto heeft een rechte draa soms kruisdraa en een matig grove nerf.


Af en toe vertoont het ook zwarte wormsteken. Gestoomd Kotohout of Anatolia heeft een typische lichtbruine kleur. Dit fenomeen uit zich in druipsporen die in contact met ijzerhoudende elementen zwarte vlekken veroorzaken (ijzertannaat). In vochtige omstandigheden kan hout zich als een zuur gaan gedragen. Dit geldt voor alle houtsoorten , maar niet voor allemaal in dezelfde mate.


Welke houtsoorten kan ik kiezen? De duurzame houtsoort is goed bestand tegen schimmels en insecten. Bangkirai heeft een levensduur van tot jaar. Het is minder stabiel en bijgevolg gevoeliger voor het trekken en vervormen.


Daarbij kan het ook zwarte stippen vertonen. Noten is vooral zeer geliefd door zijn fraaie tekeningen. Met notelaar kies je voor een karaktervolle vloer die zeer glad kan afgewerkt worden. WENGÉ PARKET Wengé is een zeer donkere, bijna zwarte houtsoort. Het hout heeft een fijne nerf.


Om die reden wordt het vaak gebruikt waar contrast . Zo kan het hout , na impregnatie, gaan krimpen als het weer opdroogt. We spreken hier over enkele millimeters, maar dit is helaas onvoorkoombaar. Ook kan er door de natuurlijke werking van het hout , kleine kieren en scheuren ontstaan. Merbau bloedt, dwz er loopt zwarte rommel uit.


Dit zwarte spul is nergens van af te krijgen. De zwaarden van de Ebenhaëzer zijn ervan gemaakt. Voordat het gelakt wordt moet er eerst een vloeistof op worden gesmeerd die het bloeden stopt. Rustiek Zwart , Zweeds Rabat. Celfix geïmpregneer gedroog dubbel zwart gecoat.


Kenmerkend aan sommige partijen Fraké zijn zwarte lijnen en het voorkomen van pinholes, zoals ook op de foto boven aan dit artikel te zien valt. Dit geeft de houtsoort dan een nog uitgesprokener uiterlijk. Onbehandeld Fraké Noir zal in de loop der tijd gaan vergrijzen. Indien gewenst kan het hout echter worden afgewerkt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts