vrijdag 5 april 2019

Eigenschappen bamboe textiel

Je komt steeds meer bamboetextiel tegen: bamboe kleding, bamboe beddengoe handdoeken, wasbare bamboe luiers, etc. Er zijn verschillende juichende artikelen te vinden over de milieu- eigenschappen van bamboe , maar er zijn weinig gegevens van onafhankelijke instanties of wetenschappelijke instituten. Er zijn ook een aantal kritische sites die bamboetextiel een vorm van “greenwashing” vinden. Daarnaast heeft bamboe kleding (met name onze dames- en heren boxershorts) een aantal gunstige eigenschappen in vergelijking met traditionele textielsoorten zoals katoen, linnen en polyester.


Maar het belangrijkste voordeel van bamboe kleding is dat het een uiterst duurzaam product is.

Kortom, kleding gemaakt van . De bamboe - eigenschappen zijn weliswaar zeer gunstig en hoopgeven maar vooralsnog dienen we eerst op zoek te gaan naar groenere ontwikkelingsprocessen waar fabrikanten zich ook in kunnen vinden. Tot die tijd blijft bamboe qua milieuvriendelijkheid neutraal. Geen topper, maar wel potentie. Daarnaast heeft bamboe textiel een aantal prettige eigenschappen. Op deze pagina vertellen wij u hier meer over.


Bij textiel is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid het materiaal. Natuurlijke producten, zoals een hoge.

Door de chemische processen voelt de stof zacht aan, maar is het wel de vraag wat er nog van de oorspronkelijke eigenschappen van bamboe over is gebleven. Voor het gebruik van textiel worden alleen de zijtakken gebruikt, zodat dezelfde plant ieder jaar weer kan worden geoogst. Bamboeviscose is van nature . Daarnaast kan het groeien op de meest arme grond en heeft het in principe geen bestrijdingsmiddelen nodig door de antibacteriële eigenschappen. Wat bamboe nog meer milieuvriendelijk maakt is . Verder ook om de vermeende anti- bacteriële eigenschappen. Een eigenschap die ook helpt bij het voorkomen van zweetvoeten.


Bovendien krijgt katoentextiel nooit de unieke producteigenschappen van bamboe , dus ook niet als het biologisch is. Als je deze eisen aan je kleding stelt mag bamboetextiel niet in je kledingkast ontbreken. Het irriteert niet, jeukt niet en is daarom ook heel geschikt voor . Benieuwd waarom onderkleding van bamboe kleding uniek is?


Lees hier waarom Bamigo voor bamboe. Sindsdien is bamboetextiel heel geliefd. Wat zijn de eigenschappen van bamboe ? Waarom kleding op basis van bamboe ? Daarbij is bamboe één van de weinige onuitputtelijke grondstoffen ter wereld (na de kap groeit bamboe gewoon weer door.) Samen met de andere eigenschappen is bamboe dé duurzaamheidsbelofte van de 21e Eeuw.

Duurzame kleding van de snelst. Een van de unieke eigenschappen van bamboe is de van zichzelf bevattende anti-bacteriële stof, hierdoor gaan er niet zo snel vieze luchtjes in je kleding zitten. Bij andere stoffen wordt dit . Het micro weefsel van bamboe textiel beschikt over bijzondere (technische) eigenschappen die zorgen voor een zachtere en gladdere structuur van textiel , en daarbovenop een zeer efficiënte temperatuur- en vochtregulering. Verkoelend in de zomer, verwarmd in de winter, en zeer effectief tegen transpiratie en luchtjes. Hoogwaardige bamboe jersey van Toptex.


Stof uit natuurlijke bamboe vezels met unieke eigenschappen. Het huidige product dat Mogene aanbied is niet milieuvriendelijk terwijl in de visie naar voren komt dat ze deze eigenschap wel willen voor van hun producten. Het is van belang dat, hiervoor een oplossing gevonden wordt. Door extra kennis op het gebied van bamboe is er ook een veel minder.


Allowing communities to turn away from the destruction of their native forests and to construct commercial bamboo plantations that can be selectively harveste thereby reducing the cutting down of indigenous trees and providing an alternative source for the textile industry.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts