vrijdag 12 april 2019

Hout verven welke verf

Hout is een bekend materiaal en wordt veel gebruikt bij de bouw van huizen. Hout verven is dan ook een veel voorkomende klus. Het is daarom belangrijk. Zorg ervoor dat je gaat schilderen onder de juiste omstandighden. Bekijk onze praktische tips en maak het mooi met de producten van Wijzonol.


De juiste verf voor de juiste klus?

Beantwoord hieronder de vragen op basis van jouw specifieke situatie en wij stellen jou de geschikte producten voor. Twijfel je bijvoorbeeld over de afwerking? Onze coaches in de colora winkel helpen je graag verder! Meer dan 1advies artikelen over houtverf, hout verven en hout onderhoud. Lees meer over de juiste timing voor het schilderen van uw houten huis en welke verf het beste is.


Wanneer u daarop gaat schilderen met een verf op waterbasis, zullen deze kleurstoffen oplossen en lelijke vlekken veroorzaken. Zoekt u daarom goed uit welke houtsoort u gebruikt. Mocht het hout zijn dat zulke kleurstoffen bevat, dan is een goede isolerende grondverf aan te raden.

Na het aanbrengen van een grondlaag op hout moet u soms nog wat vezels weg schuren. Een goede oude verflaag die overschilderd moet worden kan het beste worden geschuurd met korrel 1tot 180. Vooral bij hoogglans verven is fijn . Bij het verven van houtwerk is een goede voorbereiding (meer dan) het halve werk. Je krijgt het beste resultaat als eerst alle oude verflagen verwijderd zijn.


Dek de vloer af met folie en trek verfhandschoenen aan. Stap Beschadigingen repareren. Repareer scheuren en beschadigingen met muurvuller. Er zijn veel verschillende soorten verf en lak. Leer hier meer over de verven , lakken en andere zaken voor wanneer je gaat schilderen.


Je hebt verfsoorten voor binnen en verfsoorten voor buiten. Roer de verf goed om met roerhout tot je een gladde massa krijgt. Breng een laag grondverf op de binnendeur aan.


Die zorgt ervoor dat de verf goed aan de deur hecht. Vergeet de onder- en zijkant van de deur niet. Anders kan de deur scheeftrekken na opname van vocht. Schuur voor het schilderen het gehele oppervlak en maak het oppervlak stofvrij.


Laat die reparatiemiddel voldoende drogen.

Op oude verflagen buiten zit altijd roet op het houtwerk. Eigenlijk is dit dezelfde fout als het met een afsluitende verf de dakgoot schilderen. Als het houtwerk aan de buitenzijde van het huis in slechte conditie. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken en welke verf moeten we daarvoor gebruiken?


Schuren: schilder je een grote houten kast, dan werkt een schuurmachine het snelst. Bij een intacte oude laklaag volstaat schuren met schuurpapier korrel 2-3en korrel 1bij ongeschaafd hout (geschaafd hout hoef je niet te schuren). Is je deur in slechte staat? Krab dan eerst de bladderende verflagen weg met een . De verkeerde verf gebruiken.


Op hout , metaal en pvc gebruik je lak. Voor baksteen, pleister, gipskarton en cellenbeton neem je muurverf. Zowel binnen de lak- als de muurverven zijn er voor de meeste klussen watergedragen producten, zonder milieubelastende solventen. Let wel: watergedragen lakken . We kunnen voor uw verfsysteem hoofdgroepen onderscheiden: Dekkende verf : Houtkleur en -structuur zijn niet meer zichtbaar, uw hout is geschilderd en niet meer zichtbaar.


De opbouw van dit verfsysteem is 1-lagen grondverf afgewerkt met lagen lak. Welke uitstraling wilt u? De harde houtsoorten kunnen het beste . Dan verf je toch gewoon je meubels? Deze ideeën geven je ruimte instant extra.


Tip: Een potje verf kopen om telkens één lade te verven ? Doe meer met je aankoop: geef ook een paar. Om de sfeer van het kastje te bewaren, laat je sommige stukken hout in de originele staat. Voorkom druppels door de kwast een aantal keer in de verf te dopen en strijk de kwast af tegen de rand van het blik. Zet vervolgens de verf ruim op het hout.


Schilder met lange halen in de richting van de houtnerf. Heb je grote vlakken te verven ? Je kan je meubels met verschillende soorten verf een totaal andere look geven, nl. Gebruik dan een roller en . Voor je begint met schilderen, moet je je meubels voorbehandelen. Controleer hout op beschadigingen, gaten vul je op met een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts