donderdag 11 april 2019

Onderlinge afstand tengellatten

Plaats tengellatten verticaal op het dak op de kepers. Zorg voor de hechting van het onderdak op de kepers. De horizontale panlatten zijn de ophangpunten voor de dakpannen en houden de dakpannen op zijn plaats. De onderlinge afstand moet zo groot zijn dat de pannen elkaar goed overlappen. Afmetingen van panlatten kunnen variëren.


Buiten dakpannen worden panlatten ook wel toegepast bij dakbedekkingen zoals natuurlijke leien en golfplaten.

De dakbedekking blijft . De tengellatten worden minstens 2x per lopende meter bevestigd met roestvrije nagels die minimum cm. De sectie van de panlatten (H x B) hangt af van de tussenafstand van de tengellatten. Door de goed passende sluiting van de pannen onderling heeft men wel een goede waterdichthei. De afstand tussen deze twee opmeten en dan delen door de theoretische latafstand en dan afronden naar boven om het aantal rijen uit te rekenen.


Mijn grootste bedenkingen: - hoe onderste panlat. Misschien is er hier een goede ziel die beried . Om de panlatten eenvoudig te plaatsen, is het handig om op het gevel- of dakvlak horizontale smetlijnen aan te brengen met een onderlinge afstand die gelijk is aan de latafstand.

De minimale afmetingen van de panlatten in functie van de hart-op-hart afstand van de steunpunten. In geval van gevelbekleding moet er een afstand tussen de isolatie en de. Op de kepers of spanten wordt bij voorkeur eerst een dampdoorlatend onderdak (Menuiserite Extra) aangebracht en hierop tengellatten met een. Vervolgens wordt de afstand tussen de bovenrand van de derde onderste panlat en de bovenrand van de bovenste panlat zo verdeeld. Pan- en tengellatten voor tegelpannen.


Tegelpannen moet je aanbrengen op horizontale panlatten. Deze rusten op hun beurt op verticaal geplaatste tengellatten en een onderdak. De horizontale afstand tussen de panlatten wordt bepaald door de afmetingen van de tegelpan en de onderlinge overlapping.


Ook bij nieuwbouwprojecten is. De maximum afstand tussen de bevestigingen van de tengellat hangt af van de dakhelling en is maximaal 60cm. Eventuele openingen tussen de Utherm sarking isolatieplaten onderling of met.


Deze wordt op zijn beurd weer bevestigd aan de keper, welke het dakvlak ondersteund en welke evenwijdig loopt aan de tengellatten. Bevestig vervolgens tengellatten op de anti-condensfolie van de nok naar de goot om een goede ventilatieruimte te creëren. Hier moeten vervolgens in de breedte panlatten op worden bevestigd.


Begin onderaan, bij de goot, en plaats hier een panlat. De enkelvoudige horizontale dekking is een dekmethode die geschikt is voor daken en gevels. Plaats de eerstvolgende panlat op 2mm afstand.


Deze methode maakt gebruik van rechthoekige leien die bevestigd worden op horizontale houten panlatten.

De leien worden met hun langste zijde quasi evenwijdig met de panlatten geplaatst. Deze overlapping is afhankelijk van het type pan, wat vervolgens weer afhankelijk is van de dakhelling, type dak en weersomstandigheden. Door een rij dakpannen op de grond te leggen met . Panlatten zijn houten latten van variabele sectie die horizontaal op een hellend dak worden aangebracht om een bepaalde dakbedekking, vooral dakpannen en leien, op te laten rusten. De panlatten worden op verticale tengels ( tengellatten ) aangebracht waarbij ze onderling op regelmatige afstand (panmaat) komen. De bevestiging van de tengellatten door de isolatieplaten heen op de onderliggende dakstructuur wordt gerealiseerd door een unieke schroef die speciaal door.


Voor de bepaling van het aantal en de lengte van de schroeven, alsook voor de manier van schroeven en de onderlinge afstand ervan, is rekening gehouden . Wat belangrijk is bij deze stap, het . Zorg ervoor dat het onderdakfolie op de kepers hecht. Die bestaan uit geschaafde houten elementen met een kleine doorsnede en zijn onderling verbonden met metalen platen. Kepers, tengellatten en panlatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts