maandag 8 april 2019

Waarom hout drenken

In plaats van kleurloos gedrenkt hout te krijgen - zoals gevraagd aan onze dakwerker - werden er gordingen gebruikt waar de groene kleur vanaf geschaafd wer. Drenken is een van de meest gekende manieren van verduurzaming voor daktimmerwerk en is ook aan te raden bij platte daken en de dragende constructies van houtskeletbouw. Het hout wordt gedurende een bepaalde tijd ondergedompeld in een verduurzamingsmiddel.


Na de behandeling is het beter bestand tegen . Voordelen van het verduurzamen van hout zijn: Een houten bouwelement behoeft door verduurzaming minder snel vervangen te worden, waardoor minder hout gebruikt zal worden. Door verduurzaming kan op bepaalde plaatsen hout ingezet worden waar eerder alleen een minder milieuvriendelijk materiaal mogelijk was .

Komt hout dat van nature niet erg duurzaam is, terecht in een vochtige omgeving, of in rechtsreeks contact met grond of water? Dan dringt zich vooraf vaak een kunstmatige verduurzaming op om zijn . Beste, we hebben drie jaar geleden gebouwd. Nu blijkt dat de dakconstructie is aangetast door boktor. Ook drie andere huizen die door dezelfde aannemer werden gebouwd in die periode, zijn aangetast. Volgens de aannemer is het niet verplicht om gedrenkte balken te gebruiken en is hij niet . Verschil tussen wolmaniseren NL en drenken BE?


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Daarom ook dat ik voorstander ben om momenteel hout te drenken met preventieve producten ( goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid!).

Moet ik voor de bruggen van het plat dak, voor de kepers van de buitengevelisolatie en voor de kepers van de binnengevelisolatie geïmpregneerd hout gebruiken? Ik moet zeggen dat de rest van het huis ook aan de binnenzijde geïsoleerd is met niet-geïmpregneerde structuren. Ik heb er toen gewoon niet . Spinthout is immers gemakkelijk aantastbaar, zowel door schimmels als door insecten. Deze behandeling kan gaan van het gewoon aanbrengen van een gehomologeerd C1-product, vóór de afwerkingslaag (bij hout - soorten waar slechts kleine restjes spinthout overgebleven zijn), over het drenken gedurende een tiental . De klimatologische omstandigheden in België zijn voor de meeste houtsoorten die buitenshuis gebruikt worden blijven op lange duur niet zonder gevolg.


De meeste houtsoorten worden aangetast zowel door vochtighei warmte, koude en het zonlicht. Op een paar tropische hardhout soorten na is het . Of dit ook werkelijk zo is, hangt nog af van enkele bijkomende voorwaarden met betrekking tot . Drenken Wij zijn uitgerust met een ATG erkend drenkstation. De drenking heeft een beperkte ecologische impact.


Het doel is het hout een eerste beschermingslaag te geven, met name tegen insecten en zwammen. Autoclaaf, drenken en thermoverwarming: ontdek hier de verschillende houtbehandelingstechnieken. Er komt meer spint voor, wat de houtwormen aantrekt. Gedrenkt douglas hout kan dit echter voorkomen.


Bij het drenken wordt het hout gedurende een bepaalde periode ondergedompeld in een drenkbak met vloeistof die schimmels en houtwormen doodt. Het douglas hout is meestal goedkoper dan oregon. Dit kan zowel door middel van een gecontroleerd droogsysteem als door impregnering.

Bij drenken is de gangbare techniek het hout onder te dompelen in een bad. Brengt men in een glas, met waterstof gevul dat met de opening naar beneden wordt gehouden ( waarom ?), een brandende lucifer, dan steekt deze het waterstofgas. Het product komt een klein aantal mm in . Lossen wij phosphor op in zwavelkoolstof en drenken wij met die oplossing een reep filtreerpapier, dan verdampt de zwavelkoolstof al spoedig en blijft de . Het hout wat gebruikt wordt voor dakwerken kan op meerdere manieren bewerkt worden. Hout voor een dak bewerken.


De bekendste en meest gebruikte hiervan zijn drenken en impregnatie. Beide methodes verhogen de duurzaamheid. De belangrijkste kenmerken van elk: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts