dinsdag 2 april 2019

Oude kast verven

Claire heeft nog een oude kast waar zij veel waarde aan hecht. Erwin vind dit maar niets. Bij het opknappen van oude meubels is de basis altijd hetzelfde.


Daarna keer du verven en dan twaalf uur laten drogen. Lees goed onze gebruiksaanwijzing en volg die simpele basisstappen. Als de verf droog is dan kan je beginnen met verschillende technieken.

We gaan beginnen met distressing of . Zelf je meubel een oude look geven. Met verschillende verftechnieken kun je je oude meubels een mooie make-over geven. Dus pak dat oude kastje uit de schuur en ga aan de slag met deze uitleg waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je die mooie verweerde look krijgt. Oude meubels opknappen zonder schuren. Dat is wel het belangrijkste je hoeft niet te schuren, nog veel sterker wij adviseren je dat niet te doen, want Annie Sloan Chalk Paint kan je aanbrengen zonder schuren en dat maakt verven weer leuk.


Waarom je niet hoeft te schuren kan je hier lezen. Kan je interieur wel wat kleur gebruiken, maar mag je de muren niet schilderen van je huisbaas? Dan verf je toch gewoon je meubels?

Deze ideeën geven je ruimte instant extra punch. Een goede brocante verftechniek geeft je kast , tafel of stoel binnen no time een brocante uitstraling. Ook zijn er bepaalde verfsoorten waarmee brocante meubels een landelijke look krijgen. Kies voor een mooie zachte, maar moderne kleur.


Hoe fris je een oude houten meubel op met verf ? Alle verf en primers zijn beschikbaar bij Paint Trade Centre. Bij de make-over op tv kreeg een oude kast een nieuwe look. Wil jij ook een kast schilderen met krijtverf?


Ik houd ervan om oude spullen zoveel mogelijk te hergebruiken. Nu hadden we een oude kast , die na al die jaren nog steeds goed en solide is, maar die wel een trend update kon gebruiken. Schilderen is mijn ding. Dit was dan ook een project die ik graag gedaan heb. Dan kun je het meubel een heel andere look geven door de oude laag lak, verf of olie te verwijderen.


Oude was kun je verwijderen door het meubel helemaal af te borstelen met een staalborstel. Om de laklaag te verwijderen heb je veel verschillende soorten bijtende middelen waarmee je het meubel kunt . Schuren: schilder je een grote houten kast , dan werkt een schuurmachine het snelst. Bij een intacte oude laklaag volstaat schuren met schuurpapier korrel 2-3en korrel 1bij ongeschaafd hout (geschaafd hout hoef je niet te schuren).


Is je deur in slechte staat?

Krab dan eerst de bladderende verflagen weg met een . Verf hecht het beste op een schoon oppervlak. Maak de kast daarom goed schoon met warm water met daarin Histor Ontvetter. Eventuele gaatjes en scheuren kun je opvullen met een vulmiddel.


Schuur de kast : is de kast onbehandeld dan is schuren niet nodig en kun je de krijtverf direct aanbrengen. Verf wil graag een beetje grip hebben. Dit kun je dus oplossen door die glanzende laag licht te schuren met middelfijn tot fijn schuurpapier tot deze dof ziet.


Het is zelfs onverstandig om oude verflagen er onnodig helemaal af te . Wilt u uw meubels opknappen door ze in een nieuwe kleur te schilderen? Leer hoe u een oude stoel, kast of tafel renoveert door deze te verven ! Het is net de bedoeling dat sommige delen wat donkerder zijn dan andere. Je hoeft het niet overal gelijkmatig uit te wrijven. Een donkere antiekwas zwakt felle kleuren af en geeft witte meubels een gelige, roomwitte kleur.


Antiekwas zet aanwezige krassen of beschadigingen in de verf , wat ook weer die oude look versterkt. Marije knapt graag oude meubels op en schilderde een oude , grenen buffetkast zwart. Door oude of tweedehands meubels te voorzien van een nieuw kleurtje, kun je deze een tweede leven geven.


Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een houten eettafel, een houten eetkamerstoel of een servieskast. Om op een goede manier aan . Colora is dé verfwinkel voor kwalitatieve verf en toebehoren, professioneel advies en een heleboel inspiratie. Koop in één van onze colora winkels of online in de webshop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts