maandag 27 mei 2019

Boot vloer lakken

Wat maken we het toch allemaal duur. Wordt voor vloeren gebruikt dus waarom niet. Glimmend lakken zou ik niet doen lijkt me glad. Boot lakken met blanke lak kan een tijdrovende klus zijn.


Maar met een goede voorbereiding en onze tips krijgt u resultaat naar werken!

Het lakken kan het beste binnen. Moet het buiten, zorg dan dat de lucht niet te vochtig is. Bij bootvloeren kun je terecht voor de vloer en dek van je boot. Of dat nou massief teak is, kunststof of boot tapijt wij hebben de juiste bootvloer voor je.


Maar niet alleen voor de booteigenaar ook voor een nautische interieur ben je aan het juiste adres, wat denk je van een scheepsvloer in de badkamer of voor je terras? Lijkt mij dat je PU- lak moet nemen die ook een beetje krasvast is. We hebben G- lak van Voss-Chemie op een houten trap, na jaar nog nauwelijks gekrast.


Weet ook niet of die er in eiglans is?

Losse onderdelen als vloerdelen en dergelijke kun je eventueel thuis lakken. Blijf bij hetzelfde merk. Moet je noodzakelijkerwijs overstappen, dan kan je pas na 3-6. Daarom is het aan te raden, iedere keer als je terugkomt op je ligplaats de boot andersom af te meren, dat verdeelt de narigheid een beetje.


Lakwerk op massief teakhout van gevelbetimmeringen, kozijnen, voordeuren of plezierjachten leidt nogal eens tot teleurstellingen. Teak, en ook iroko, zijn houtsoorten die vettige inhoudstoffen en zuren (waaronder kiezelzuur) bevatten. Dat kan na het lakken problemen veroorzaken, zoals trage droging, verkleuring,. Hallo allemaal Ik wil binnenkort mijn planken vloer gaan verven met botenlak.


Maar ik weet in de omgeving van Venlo daar geen verkoper van. Welke verf gebruik je om een houten vloer te verven? Grenen vloer lakken of olie? Teak is van nature vettig en dat zorgt er niet alleen voor dat het hout onbehandeld niet zal rotten maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat lakken van teak een grote opgave is omdat de lak.


En weet u dat blote voeten op nat teak ( ook) een uitstekende grip hebben waar geen bootschoen tegenop kan? De Ruwa Jachtlak is wellicht de meest gebruikte blanke lak in Nederland. Vroeger Sikkens Rubbol Jachtlak geheten, maar sinds enige jaren Ruwa genoemd.


Deze klassiek gestookte blanke bootlak heeft vele toepassingen waaronder natuurlijk voor boten. Tevens wordt Ruwa jachtlak ook veel gebruikt op vloeren ( hoewel deze niet bijster slijtvast is), stoelen, tafels, etcetera Het heeft een uitermate goede vloeiing en bij het aanbrengen van meerdere lagen verschijnt er een .

Een houten vloer krijgt het soms zwaar te verduren. Er wordt vaak op gelopen en er wordt misschien met meubels overheen geschoven. Een goed bescherming voor uw vloer is dus erg belangrijk. Met een vloerverf kunt u uw vloer een slijtvaste laag geven.


Afhankelijk van de ondergrond kunt u kiezen uit een transparante . Strak lak - of verniswerk ziet er niet alleen mooi uit, het is natuurlijk ook erg goed voor de bescherming van de boot. Zeker houten onderdelen moeten regelmatig bij worden gehouden. Hieronder een aantal tips om mooi schilderwerk te maken waarmee je jaloerse blikken zal vangen op het water. Voor het aanbrengen de ondergrond goed voorbereiden (geschuurd tot korrel 2en ontvet).


Sommige ondergronden (hout, metaal) voorzien van een primer. Deze lakken zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld uw polyester boot een nieuwe kleur te geven. Na verwerking is deze lak na een aantal dagen zeer goed te polijsten . In dit artikel leggen wij u graag uit wat u kunt doen om uw romp boven de waterlijn te schilderen en het dek van uw boot. U heeft eventuele gaten en scheuren in uw romp al gepareert en bij voorkeur ook alles al strak gemaakt.


De hoeveelheden van onderstaande benodigdheden hangt af van de omvang . Blanke lak voor uw boot bestelt u eenvoudig en voordelig in onze webshop. Er zijn verschillende soorten lakken op de markt met verschillende toevoegingen. Voorbeelden van lak soorten zijn: boten lak , meubel lak , vloer lak componenten lak en verf. Anders dan beits trekt lak niet tot minder in het hout. Lak verf is een brede categorie.


Wat u ook onderhanden neemt, maak het af met de juiste soort lak. Transparant, dekken beschermend. Wij helpen u bij het maken van de juiste keus voor een passende vernis bij uw verfklus. Voor een zacht houten vloer (bijvoorbeeld grenen of vuren).


Breng drie lagen Cetabever Vloerlak (zijdeglans) of Glitsa Vloerlak (eiglans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Ontbrekend: boot Parket en vloer lakken online kopen tot goedkoper - Macaverf. Ruim aanbod parketlakken en vloerlakken , tot goedkoper op topmerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts