donderdag 2 mei 2019

White wash aanbrengen

In deze video vertel ik je hoe je eenwhite wash kunt aanbrengen. Zelf white wash meubelen of vloeren maken? Je kunt ook een witte waas of whitewash aanbrengen door te werken met verdunde witte verf.


Zelf een whitewash maken is heel eenvoudig. Hiervoor verdun je Abbondanza krijtverf Pure White ongeveer 1:met water.

Breng de wash overvloedig aan met een brede kwast (bijvoorbeeld een spalter) en veeg . Op deze pagina bespreken we. In dit geval (en als het geen bloedend hout is) is een whitewash met verdunde krijtverf geschikt omdat je dit gemakkelijker wat dekkender kunt aanbrengen. Een tweede manier is om het gewoon met een kwast aan te brengen, nadeel hiervan kost erg veel tijd.


Meubels verven met White Wash en hoe je White Wash moet aanbrengen. Allereerst wat is White Wash ? White wash is eigenlijk niets anders dan zwaar verdunde verf. Doodat de verf zwaar is verdunt dekt het niet en blijft er een dun laagje kleurpigment op het hout of de .

Goedendag, Wij hebben een teakhouten salontafel. Wij willen graag het bovenblad een white wash uitstraling geven. Wat zijn de stappen die wij moeten doen om dit te bereiken en met welke producten van u ? Met vriendelijke groet,. Wanneer de vloer volledig gedroogd is kun je de eerste laag whitewash aanbrengen.


Voor de moeilijk bereikbare plekken gebruikt is de kwast, voor de rest gebruikt je de roller. Let er op dat je na het aanbrengen even niet op de vloer kan lopen, dus werk altijd vanuit een hoek naar een deur toe. Er zijn twee methodes voor printen op hout, met een laserprinter en instructies voor een inkjet printer. Verftechnieken voor whitewash op hout.


Voor een lichte whitewash gebruik je sterk verdunde verf. Krijtverf is daarvoor goed geschikt, maar er is ook speciale . Ga je met kalkwas aan de gang voor je white wash meubels, zorg er dan eerst voor dat oude lak- en waslagen van het hout verwijderd worden. Whitewash kun je aanbrengen met een kwast, roller of spons. Wil je wat meer relief in het houden en ervoor zorgen dat de nerven wat duidelijker naar voren komen, dan kun je deze met een messing . Je kunt dit kant-en-klaar kopen als beits of white - wash , of je kunt het zelf maken door verf met water te mengen.


Nadat de laag whitewash helemaal is gedroogd kun je een transparante vernis op waterbasis aanbrengen. Ik heb namelijk onlangs ook een poging gedaan, dacht namelijk dat ik ook white wash wilde op een oud grenen (gelakt) bureautje van me.

De whitewash houten vloer is populair. Door een whitewash aan te brengen op een houten vloer, kan er een uniek effect worden gecreëerd. Hoe dat werkt, bespreken we hieronder. Op sommige oppervlakten zoals vloeren en trappen of in ruimtes zoals de badkamer wil je graag een goede afwasbare afwerking aanbrengen. Kies dan geen kalkwas maar een whitewash methode waarbij je als afwerking een vernis kunt aanbrengen.


Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt . Voor een goed resultaat met white wash verf en white wash beits is één behandeling vaak al voldoende. Wanneer u de kleur iets witter of grijzer wilt, dan kunt u het hout eventueel een extra laag geven. Vroeger werden houten meubelen, muren en vloeren vaak bewerkt met kalk. Dit deed men ondermeer omdat kalk een ontsmettende werking had. De kalk trok in de nerven van het hout en gaf . HG houten vloeren vloerolie white wash voedt het hout en beschermt tegen uitdroging, vlekken en vuil.


Daarnaast accentueert het de houtstructuur. Het onderhoud van deze . Naast een witte kleur, is de beits ook in andere kleuren te verkrijgen, namelijk grey wash, black wash en antraciet wash. Kalkwas en kalkpasta zijn bijvoorbeeld vormen van white .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts