maandag 13 mei 2019

Welke houtsoort voor vlonder

Houtsoorten zijn vaak in te delen in twee groepen, hardhout of zachthout ( naaldhout ). Het verschil tussen beide zit hem echter niet in de hardheid van het hout , wat de naam wel doet vermoeden. Hardhout hoeft namelijk niet altijd hard te zijn en zachthout hoeft niet altijd zacht te zijn. Welke soorten hout je kan kiezen en wat hun prijs en duurzaamheid is vind je hier.


Een terras wordt steeds vaker in hout gemaakt en daar zijn enkele goede redenen voor.

In tegenstelling tot steen is hout een warm en natuurlijk materiaal dat bovendien makkelijk te bewerken is. Wij leveren hardhout voor steigers en vlonders. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring met deze projecten, wij geven u graag advies. Ontdek hier de populairste houtsoorten voor een vlonder terras.


De ene houtsoort is de andere niet. Zo nemen IpĆ© en Bankirai hardhout weinig vocht en vuil op, en zo blijft uw vlonderplank stroef (wel regelmatig even vegen). Bij naaldhoutsoorten zoals Vuren, Grenen en Lariks heeft u natuurlijk een veel lagere prijs dan bij . Waar moet je op letten bij het kiezen van de houtsoort ?

Er zijn vier belangrijke punten waar u op moet letten bij het kiezen van een houtsoort voor uw vlonder : de toepassing, duurzaamhei eigenschappen en budget. De belangrijkste eerste vraag is uw toepassing. Gaat u een vlonder achter uw woning . We willen een warme ( hout )kleur en deze kleur behouden.


Het terras is nu voorzien van klinkers en deze . Bij Eppinga beschikken wij over een assortiment waarin zowel hardhouten als naaldhouten zitten die bijna allemaal glad en met groef verkrijgbaar zijn. Hieronder staat kort wat informatie over elke houtsoort. Voor meer informatie zie de website van Eppinga.


Welke Houtsoort kunt u gebruiken voor welke toepassing? Wij hebben de verschillende houtsoorten op een rij gezet met de bijbehorende toepassingsgebieden. Welk type hout past daarbij? De vlonderpalen gaan immers de grond in en hebben te maken met vocht. Kies voor de palen altijd hardhout.


Hardhout is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling, denk daarom ook voor een vlonder of houten terras eens aan hardhouten vlonderplanken. U kunt dan zelf kiezen met welke zijde u de vlonderplanken naar de bovenkant legt en zo zelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Een mooie vlonder kan een aanwinst betekenen voor uw tuin.

Kiest u voor echte houten vlonders of kiest u voor composiet vlonderdelen? Wat zijn de voor- en nadelen van beide producten? In dit tuinartikel gaan wij er iets dieper op in.


Dat is ongeveer jaar! Kies je voor hardhout , overweeg dan welk profiel het meest geschikt is voor de toepassing. Je kunt kiezen uit een antislip profiel, een fijnribbelprofiel of een gladde plank. Ligt de vlonder direct in de buitenlucht dan is, uit het oogpunt van veilighei een antislip profiel aan te raden.


Houthandel Bos heeft in haar assortiment 28mm dikke vlonderplanken van de houtsoort Vuren welke zijn geimpregneerd. Deze combinatie zorgt voor een extra lange levensduur en extra stevigheid doordat deze planken niet doorbuigen. De geimpregneerde vlonderplanken worden veel gebruikt bij een terras in de tuin of.


De laatste jaren zijn hardhouten vlonderplanken razend populair. Veel aangeboden zijn de Bankirai vlonderplanken van tropisch hardhout of de Lariks vlonderplanken van Europees hout. Door de nadelige effecten wat betreft ontbossing, . Het aantal balken dat u nodig heeft wordt bepaald door de dikte van planken welke je gaat gebruiken. Doorgaans voldoen planken van 21mm dik, echter bij een terras met een zware of complexe onderbouw kan men overwegen om dikkere planken te gebruiken zodat er minder constructiehout benodigd is. Benieuwd naar ons assortiment hardhouten vlonderplanken?


Ga dan snel naar hardhoutdiscount. Deskundige vakspecialisten. Alles voor het aanleggen van een houten terras vind je bij Praxis. Van vlonderplanken tot aan terrastegels. Bekijk het hele assortiment online en reserveer direct.


Een houten vlonder rond een zwembad is comfortabeler dan koude bestrating. Brede vlonderplanken daarentegen stralen meer rust uit. Kunststof vlonderplanken kunnen . Vlonder Hout - Onlinetuinhout. Op deze pagina vindt u de meest ecologische en duurzame voorbeelden van hout voor uw terras, veranda of vlonder. Daarnaast delen we bruikbare informatie en vindt u de voor- en nadelen van elke houtsoort.


Na het lezen van deze pagina , weet u welke houtsoort u nodig heeft voor uw houten terras, veranda of vlonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts