vrijdag 3 mei 2019

Zelf mest maken

Maar zelfmaken is goedkoop én biologisch. En het is héél erg makkelijk. Fermentatie is een biologisch proces, waarbij materiaal in water door bacteriën wordt . Vloeibare mest maak je door fermentatie.


In dit artikel geven we ideetjes waarmee je zelf een natuurlijke meststof kunt maken.

Natuurlijke plantenvoeding kan je prima zelf maken en het is heel simpel en leuk om te doen. Hier vind je tips om zelf mest te maken. Meststof voor planten kun je zelf eenvoudig maken van afval uit de keuken (hier zonder eerst te composteren). Ik wil deze meststof maken met de drie enkelvoudige meststoffen. Dan geeft dit het resultaat 5gram ammoniumnitraat – 250gram fosfaatmeststof -6gram patentkali.


Opmerking : daar we gebruik maken van Patentkali is de behoefte aan Magnesium . Beschrijving: Ammonia en zuur (zwavelzuur of salpeterzuur) reageren met elkaar.

De oplossing van ammoniumsulfaat moet vrijwel neutraal zijn, anders veroorzaakt . Smeerwortel (Symphytum officinale, zie afbeelding hiernaast) is een veelzijdige plant die in Nederland algemeen voorkomt langs wegen en slootkanten. De blauwe, paarse, roze of witte bloemen bevatten veel nectar. Hommels en bijen prikken vaak een gaatje in de hals van de bloem om het lekkers . Op zijn tijd ben ik best wel gierig, ook in de moestuin.


Geld uitgeven kan ik als de beste, maar als het gratis en voor niks kan, sta ik vooraan. Dus toen ik las over het zelf maken van vloeibare mest uit onkrui klonk mij dat als muziek in de oren ! Aangezien het leven al duur genoeg is, leek het me vandaag een goed idee om jullie wat meer te vertellen over het zelf maken van tuinmest. Maar niet alleen dat, je werkt actief mee. Voorbeelden van groenmateriaal zijn o. Bruinmateriaal is rijk aan koolstof . Zoals jullie al kunnen zien gaat dit topic over zelf voeding maken voor onze geliefde cannabis plant. Samen met de Wageningen universiteit bedachten ze een systeem om mest uit huishoudelijk afvalwater te halen.


Het maken van mest is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen kwestie van stofjes in de juiste verhouding mengen en klaar is kees. In werkelijkheid heeft een plant veel meer voedingsstoffen nodig dan alleen stikstof, fosfor en kalium.

Het rekensommetje wordt al veel moeilijker als je bedenkt dat een boom tot . Of je nu een liefhebber bent van een rijk beplant aquarium of een ander type aquarium met planten, zodra er planten in je aquarium zitten moet je de planten ook voorzien van de benodigde meststoffen. In het artikel over CO2– bemesting kon je lezen dat CO2-bemesting een uitvinding is van moeder . Soms kan je tuin een oppepper gebruiken. Brandnetelgier maakt je planten sterker, minder vatbaar voor ziektes en minder aantrekkelijk voor luizen. Gratis en gemakkelijk zelf te maken , met jonge brandnetels die nu volop groeien in bermen of in een hoekje van de tuin. Zelf brandnetelgier maken.


Paardenmest kun je op allerlei manieren afvoeren of kwijtraken. Een hele mooie, natuurlijke manier is zelf een composthoop maken van paardenmest , stro, groente-, fruit- en tuinafval. Tijdens een lezing van Bio-Ron kwam ik op het idee om zelf een composthoop te maken van paardenmest. Ik heb net gelezen dat je van mest , vloeibare mest kan maken door het in water te laten weken. Ben op het veld van de boer een emmer paardestaart gaan halen, die heb ik in het vat met vloeibare mest gekieperd.


Was er nooit zelf opgekomen om dar vloeibaar te gaan maken :thumbup:. Veehouders kunnen binnenkort zelf kunstmest maken uit dierlijke mest. Dick Starmans en Maikel Timmerman van Livestock Research hebben een apparaat ontwikkeld dat ammonium (stikstof) uit dierlijke mest haalt en vastlegt. Dit vermindert ook nog eens het mestoverschot en de ammoniakuitstoot.


Waar wij dieren houden ontstaat tenslotte mest. Bij paarden wordt deze mest vaak afgevoerd waarna er van elders weer (twijfelachtige) mest moet worden aangevoerd om de groei in het gras te . Hoi Petra, mest van planteneters en hooi mag op de composthoop, het verteert ook. Gebruik het niet als de dieren ziek zijn. De geitenkeutels maken de compost wat scherper.


Let op dat de mest goed verteerd is, voordat je het bij de planten uitspreidt. Anders verbranden de wortels van de planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts