donderdag 30 mei 2019

Welke houtsoort kiezen

Bij de keuze van de houtsoort dienen een aantal stappen te worden doorlopen waarbij de risicoklasse, duurzaamheidklasse en voor kozijnen sinds kort ook de toepassingsklasse een rol spelen. Nadat een ontwerp is gemaakt, kan bepaald worden in welke risicoklasse het hout valt. Niet alleen de natuurlijke duurzaamheid . De omstandigheden waar het meubel mee te maken krijgt heeft invloed op het te kiezen materiaal. Komt het meubel buiten in de regen?


Of wordt het een nachtkastje voor naast het bed?

In elk van deze situaties dient een andere houtsoort gekozen te worden. Hier zal worden toegelicht welke houtsoorten. Welke Houtsoort kunt u gebruiken voor welke toepassing? Wij hebben de verschillende houtsoorten op een rij gezet met de bijbehorende toepassingsgebieden. Hout dat afkomstig is uit duurzaam bosbeheer, is het hernieuwbare materiaal bij uitstek.


Over het ecologische aspect van hout lees je alle details in onze labelwijzer. Deze klus helpt je erin om door de bomen het bos te zien in de zoektocht naar de juiste houtsoort. In de moderne woningbouw is hout immers zowel binnen .

Hout is immers een warm natuurproduct dat zijn eigen charmes heeft. Probleem is dan natuurlijk wel welk hout te kiezen. Het aanbod is immers zo groot dat het vaak moeilijk is door de bomen het bos nog te zien. De duurzaamheid van de houtsoort is enorm belangrijk en wordt ingedeeld in categorieën . Weten waarop je moet letten om het juiste hout voor jouw klus te kiezen ? Lees hier dan alle informatie over de verschillende soorten houtproducten. U bent van plan een houten Kapschuur, overkapping, houten veranda, tuinkamer of tuinhuis te laten bouwen.


Als er geen specifieke wensen zijn bouwen we die over het algemeen altijd van Douglas hout. Dit heeft de beste prijs kwaliteit verhouding. Geen idee welke houtsoort geschikt is voor uw kachel?


Iedere houtsoort én kachel heeft zijn eigen. Lees ook: Infofiche ecoconstructie voor professionelen: ”Een houtsoort kiezen volgens de aard van toepassing” (MAT 08) voor meer informatie rond gebruiksklassen. VERBAND TUSSEN DUURZAAMHEIDSKLASSEN EN GEBRUIKSKLASSEN. Onderstaande tabel geeft weer welke houtsoort kan gebruikt worden in . Hovenier Roel Zuidema zet enkele tips voor u op een rij. Zelf een kastje bouwen of een wandplank maken, dat doe je natuurlijk met hout.


Je kunt kiezen voor massief hout , maar ook voor houten platen of meubelpanelen. We helpen je graag met het kiezen van het beste (van hout afgeleide) .

Bent u op zoek naar het juiste hout voor in uw tuin? Lees hier welke houtsoorten u het beste kunt gebruiken en bekijk ons geweldige houtassortiment online! Na het lezen van deze blog bent u in staat om het juiste hout te kiezen voor uw tuin. Zo bespreken wij verschillende houtsoorten met hun . Welk hout kies je voor een houten terras?


Kies het juiste hout voor je terras aan de hand van de meeste gestelde vragen over terrashout. Met de onderstaande vragen en antwoorden helpt het Belgian Woodforum, het nationaal houtinformatiecentrum , je het juiste hout voor je terras te kiezen. Het voorjaar is de ideale periode om uw houtvoorraad aan te vullen. De verschillende houtsoorten hebben een verschillend calorisch vermogen en branden niet allemaal op dezelfde manier. Maar welk hout kunt u best kiezen ? Lees alles over hout en maak je keuze.


Naast de keuze voor de houtsoort moet je natuurlijk ook het product kiezen dat aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Van nature heeft douglashout een warmrode kleur, welke met een transparante tuinbeits kan worden behandeld om vergrijzing tegen te gaan. Ontdek hier luxenaaldhoutsoorten zoals Accoya tot goedkope zachthoutsoorten zoals grenen. Ook populair is lariks- douglashout , dat valt ook onder naaldhout.


Voor gevels zien we almaar meer thermisch gemodificeerd naaldhout zoals Lunawoo Thermowood en andere labels. Welk materiaal kiezen voor bijvoorbeeld dakconstructies? De meeste ontwerpers en aannemers kiezen sinds jaar en dag voor hout. Terecht, want constructiehout is de laatste decennia zo geëvolueerd en gediversifieerd dat het een toekomstgerichte keuze blijft. Naaldhout voor constructiehout.


In België zijn de meest . Kleur en prijs zijn uiteraard belangrijk, toch geeft de duurzaamheid de doorslag. Welke houtsoort kiezen om uw gevel te bekleden? Die moet voldoende hoog zijn: natuurlijke duurzaamheidsklasse I, II of III.


Toch kan het ook met minder duurzame houtsoorten als die vooraf worden verduurzaamd. Meer over de natuurlijke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts