woensdag 13 januari 2016

Pseudotsuga menziesii

De boom komt van nature voor in het westen van Noord-Amerika. In Europa wordt de soort veel aangeplant vanwege het hout. Als je die tussen een tweetal vingers fijnwrijft ruik je een frisse sinaasappelgeur.


Pseudotsuga is afgeleid van het Griekse pseudo (vals) en tsuga, m. Die naalden staan zo ongeveer in twee rijen links en rechts van de twijgen en blijven de winter over aan de boom zitten.

Snelgroeiende conifeer die in zijn natuurlijke groeigebied 1m hoogte kan bereiken maar in cultuur kleiner blijft. Eerst is de kroon breed piramidaal met een. Kom eens langs op onze boomkwekerij. De Douglasspar als bosplantsoen leveren wij in bossen van stuks. Douglashout is vaak gebruikt voor scheeps- of woningbouw.


Ten Hoven Bomen ook voor bosaanplant! Het natuurlijke verspreidingsgebied van de soort reikt van midden Brits Columbia langs . Kust-Douglasspar Een kegelvormige tot meter hoog wordende harsrijke boom.

In Noord-Amerika kunnen ze wel tot 1meter hoog worden. De schors is bij jonge bomen grijsgroen, bij oude bomen roodbruin en kurkachtig. De naalden zijn frisgeurend. Vrouwelijke bloemen rood tot roze-achtig.


Mannelijke bloemen geel . Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Unique forked cone bracts distinguish this tree from all other conifers. Common name: Douglas fir. UK provenance: non-native.


Interesting fact: Douglas fir bark is non- flammable. This protects the tree from fires in its native range. What does Douglas fir look like? California and is also found outside of California, but is confined to western North America. Dit is één van de toekomst bomen voor de bosbouw in ons kleine landje met beperkte ruimte is grootschalige bosbouw niet meer haalbaar.


Deze boom geeft duurzaam hout en geeft makkelijke een kale rechte stam verjongt zichzelf en past naadloos in een gemengd bos net zoals de Grove den. Naast hout opbrengst is in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts