donderdag 21 januari 2016

Stratego levend

Het is jagen op anderen, de vlag verdedigen, sluipen en tactisch denken en samenwerken. BPR-stratego: Een variant. Maak de kaartjes zoals beschreven bij aanwijzingen voor materiaalgebruik. Deel de groep in tweeën en stel een teamcaptain vast per groep.


Het makkelijkste is om deze taak door twee pedagogisch medewerkers te laten vervullen. De teamcaptain heeft de kaartjes van diens team.

Het kan eventueel al met vier spelers en een spelleider, maar een grotere groe. Stratego was nog nooit zo levensecht! Beschrijving van de activiteit De groep wordt opged. Verdeel je groep in kampen.


De vlag is een persoon of stuk stof. Deze wordt verstopt (maar moet ook deels zichtbaar zijn) en blijft het hele spel op dezelfde plaats. In het basiskamp blijft iemand zitten om de kaartjes uit te delen.


Bekijk hier ons volledige assortiment kinderspellen. Voor 21:besteld = morgen in huis!

Trap dus niet in de leugen op de doos en schaf het spel alleen. Spelvoorbereiding: Dowload de spelkaartjes. Zo heeft iedere deelnemer de rangvolgorde achter op zijn kaartje staan. Uitvoering: De groep wordt in twee groepen verdeeld. De twee groepen stellen zich ieder aan één kant van het bos op.


Het is een jacht-spel, je jaagt iemand op, of je bent voor iemand op de vlucht. Het is een ren -spel, maar ook kun je je verstoppen om in een hinderlaag anderen op te wachten. Het ene ogenblik kan je je machtig voelen, het andere moment juist heel zwak. Niks leukers dan om als een maarschalk of een bom door het bos te rennen op zoek naar de vlag van de tegenstander.


En dat dan zonder gepakt te worden. Levend stratego (dierenversie). Om het spel te spelen moet je de groep in tweeën splitsen. Iedere groep heeft zijn eigen kleur vlag die verstopt moet worden.


Hij mag dus niet geheel begraven worden. Tijdens dag- en weekkampen in vakantieperiodes of bij de padvinders in het weekend worden de leukste activiteiten georganiseerd voor kinderen. Het spel wordt gespeeld met twee teams. Spannen sportief én ook prima zelf te spelen in de vakantie of tijdens een kinderfeestje!


Kinderen van – jaar oud.

Voor meer details moet je maar even mailen. Welhaast de moeder van de “ levend …” serie. Het is dus de bedoeling de vlag van de tegenstander te veroveren. Dit doet u door op een tactische wijze een aanval op te bouwen, hierbij moet gelet worden op de . Gecombineerd met heerlijk eten en drinken. Wist je dat er nog véél meer levende gezelschapsspellen zijn?


Superleuk, gevarieerd en lekker in beweging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts