dinsdag 19 januari 2016

Onkruid afdekken met plastic

Je verzwaart de plastiek met enkele stenen of tegels van de bouwwerf. Na enkele maanden zorgt het plastiek ervoor. Re: Tuingrond langdurig afdekken. Berichtdoor pippi Wo 20:21. Is er niemand die gebruik wil maken van je grond zolang jij het niet kan?


Grond afdekken met luchtdicht plastic bestrijdt bodempathogenen.

Recent onderzoek, gedaan in de teelt van asperges en aardbei, toont aan dat het onderwerken van groenbemesters en daarna de grond afdekken (beter bekend als biologische grondontsmetting). BGO heeft naast een schimmel- en nematodendodende werking ook effect op het onkruidbestand. Alles wat daaronder zit zal door het . Vanzelf komen er eenjarige planten – meestal onkruiden genoemd – die de grond bedekken.


Traditioneel zwart plastic landbouwfolie en afbreekbare folie zijn het meest geschikt om de opkomst van onkruid te onderdrukken bij de teelt van sierheesters. De snelste manier om uw tuin onkruidvrij te krijgen is te zeggen dat uw tuin onkruidvrij is. Dit lijkt misschien wat flauw maar u bepaalt zelf welke plant in uw tuin onkruid is en welke niet.


Het plastic zal hiervoor echter wel enkele maanden tot een half jaar moeten blijven liggen.

Wanneer ik hier nu antiworteldoek. Ben van plan om aan de oever bamboescherm (nog steviger doek) in te graven en dan de grond tot het voorjaar af te bedekken met landbouwplastic en of karton (heb daar eerder uitstekende resultaten mee gehad) Echter een paar twijfels: heb ook wel eens gehoord dat winde het juist heerlijk vind onder plastic , klopt dat ? Een tip om het onkruid (letterlijk) de kop in te drukken is er een grote strook plastic over leggen. Hallo, ik heb een groot deel van mijn moestuin vrijgemaakt.


De vorige jaren had ik het niet afgedekt en dat was normaal niet echt een probleem, maar na de voorbije zachte winter had ik bij de nieuwe start al behoorlijk wat onkruid staan. Maar omdat we niet terug willen komen in een veld onkruid , passen we een simpele techniek toe: mulchen. Ik zou het dit jaar dus eens met afdekken willen proberen, maar . Mulchen betekent niets meer of minder dan het afdekken van de grond. Een lichtdichte mulchlaag (bijvoorbeeld karton of landbouwplastic ) kan gebruikt worden om wortelonkruid kapot te krijgen in een overwoekerde . Je gaat tewerk in drie stappen: Bedek het volledige oppervlak van het perceel dat je onkruid - of gazonvrij wil maken met ribbelkarton. Een handelaar in huishoudapparaten zal je graag aan grote kartonnen dozen helpen.


Gebruik bruin, niet glanzend karton zonder gekleurd opschrift. Een perceel, wat ooit weide was geweest maar helemaal overgroeid met onkruid , en waar ik moestuin wou maken heb ik de hele winter bedekt. In de lente moest ik alleen al het droog materiaal weghalen, grond losmaken en kon ik starten met zaaien en planten. Maai het onkruid af, laat het liggen en ga het dan bedekken.


Onkruidzaad blijft natuurlijk kiemen maar je . Dat kan met plastic bijvoorbeeld.

Maaien spreekt voor zich maar afdekken kan je op verschillende manieren doen. Met worteldoek of plastic krijgt onkruid geen kans. Maar voor het bodemleven is het door gebrek aan licht en lucht funest. De grond voor korte tijd bedekken met karton zie je steeds vaker. Het karton verteert naar verloop van tijd.


Plaatselijk afdekken met zwarte folie is ook effectief, maar dan moet de folie wel minimaal een jaar op zijn plaats blijven liggen. Door het afdekken kan het zonlicht de bodem niet bereiken. Uw grond afdekken is een belangrijk hulpmiddel in de Natuurlijke Moestuin.


Het stuk dat u wilt bedekken staat misschien vol met hoge bloeistengels, brandnetels, distels en andere hoge onkruiden. Verwijder met een spitvork eventuele onkruiden die door het stro komen piepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts