woensdag 16 maart 2016

Kromme snijplank recht maken

Die natheidsbehandeling werkt! Kunststof snijplanken heb ik ook . Hey, Heb een twee tal weken geleden mijn eerste snijplank gemaakt, kopshout van beuk en amerikaanse noten. Gelijmd met Den twee keer afgewerkt met olie van Ikea voor snijplanken. Vond het resultaat zeer geslaagd tot ik ze gisteren voor de eerste .

Kromtrekken van planken kan op verschillende momenten gebeuren, in de opslag, na het schoonmaken of als u de plank in de kast heeft liggen. Opslag In de opslag in de meubelmakerij of in het magazijn als eindproduct moet de luchtvochtigheid van nodig. Ter vergelijking, in uw woonkamer met graden dient dit . Ik heb wel eens gehoor dat je d. Maar ja, welke kant moet je nat maken ? En hoe leg ik de plank neer ? Een van de dekken (triplex) was destijds al ontzettend krom en had ik vorig jaar met het stoomstrijkijzer weer recht gekregen.

Hoe kan ik een houten plank die krpm getrokken is, weer recht latem trekken? Nat maken en rustig buigen en vastzetten, weer nat maken en weer buigen net zolang to je hem recht hebt. De snijplank is gemaakt van het beste kwaliteit kopsbeukenhout, een mooi en natuurlijk materiaal dat zowel in de moderne als klassieke keuken past.


Oplossing voor kromme snijplanken ! Indien houten dienbladen door de hitte zijn kromgetrokken kan men het dienblad op de volgende manier weer recht krijgen. Verpak het dienblad tussen twee vochtige doeken. Leg op de bovenste doek een plastic zak en leg daarop een zwaar voorwerp om het te verzwaren.


Na enige tijd is uw dienblad weer recht. Krom hout recht maken is idd niet simpel. Een gleuf infrezen en een metalen lat inzetten zou ik nooit doen. Hout krimt en metaal nauwelijks, resultaat = barsten.


Beste Ria, Om dit weer recht te maken zou je het volgende kunnen proberen : Maak het hout vochtig. Leg de plank op een rechte vlakke ondergrond. Zet op de plek die krom is een zak met zand zodat deze recht gedrukt wordt.


Als je geluk hebt trekt hij weer recht , laat de plank hierna goed drogen. Handmade in Solingen, Germany.

LET OP: dit kromme Molenmesje is bijzonder fijn uitgevoerd en daarom vooral geschikt voor kleinere (dames)handen. Deze zwarte showroomkeuken wordt verkocht om plaats te maken voor een nieuwe. Keuken recht met eiland en opbergkast met alle apparatuur.


Doordat het lastig wordt om Nederland 1 zelfvoorzienend te maken in het produceren van hout, wordt er voor de. Eén van de meest fascinerende uitdagingen is het maken van, blijven perfect sluitende verbindingen van gekromde delen. Samen met kromme en afgedankte wegmarkeringssteunen vormen ze nu een tafel om aan te werken.


Snijafval is van de snijplank direct in de afvalbak te vegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts