donderdag 31 maart 2016

Welk hout is duurzaam

Nadat de risicoklasse is vastgestel dient te worden bepaald welke duurzaamheidsklasse het hout moet hebben onder de geldende risicoklasse. Er bestaan voor hout duurzaamheidsklassen (tabel 2). Waarbij een houtsoort in klasse zeer duurzaam is en een houtsoort die valt in klasse niet duurzaam.


Spinthout valt bij nagenoeg alle houtsoorten in duurzaamheidsklasse - niet duurzaam. General principles for the classification of .

Hout wordt beoordeeld op duurzaamheid. Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. Er zijn in totaal vijf duurzaamheidsklassen , waarbij klasse voor de hoogste duurzaamheid staat.


In onderstaand overzicht ziet u waarvoor elke . Geïmpregneerd rabat is een makkelijke verwerkbaar product welke een strakke uitstraling heeft en redelijk licht is. Thermowood hoeft niet gebeitst en. Door de lage prijs van .

Om, bij de keuze van de juiste houtsoort , het bos door de bomen te kunnen zien krijgt u hieronder een beknopte uitleg over de keuzecriteria. Een overzichtstabel geeft u aan welk hout u best kunt gebruiken in welke toepassing. Als je hout goed uitzoekt en gebruikt, is het een milieuvriendelijk materiaal, en komen (tropische) bossen niet onnodig onder druk te staan.


Er zijn wel een paar voorwaarden: hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat. Steeds vaker krijg ik de vraag welke alternatieven er zijn voor tropisch hardhout. Duurzame houtsoorten die op verantwoorde wijze zijn geteelt en bewerkt voor gebruik als bijvoorbeeld vlonderplank.


Graag breng ik een aantal alternatieven onder de aandacht. En eerst zal ik uitleggen wat ik versta onder duurzaam. Deze toepassing bepaalt immers aan welke eisen de houtsoort moet voldoen, bijvoorbeeld op vlak van duurzaamheidsklasse , densiteit en sterkte, maar eventueel ook op esthetisch vlak. Staat een houttoepassing bloot aan weer en win dan is een hogere duurzaam -heidsklasse nodig. Wordt het hout hiervoor bescherm . Deze sterkteklasse geeft een goed beeld voor welke constructies de houtsoort geschikt is.


De sterkteklasse wordt aangeduid met de letter C voor naaldhout en D voor loofhout , gevolgd door een getal (bijvoorbeeld C18), wat overeenkomt met de representatieve waarde voor de buigsterkte evenwijdig aan de vezel. Van nature heeft douglashout een warmrode kleur, welke met een transparante tuinbeits kan worden behandeld om vergrijzing tegen te gaan. Douglashout is helemaal van deze tijd. Zelfs zonder impregneren is de verwachte levensduur .

Gebruik het hout echter niet in de buurt van een vijver want het bevat substanties die schadelijk zijn voor vissen. Kastanje: dit Europese hout wordt gebruikt voor omheiningspanelen en deuren. Western red cedar (rood cederhout uit Canada of VS): duurzame houtsoort die goed bestand is tegen verwering. Op de factuur moet het CoC-nummer staan van de leverancier samen met de “claim” of onder welk certificaat het hout is geleverd.


Hout is immers een warm natuurproduct dat zijn eigen charmes heeft. Probleem is dan natuurlijk wel welk hout te kiezen. Het aanbod is immers zo groot dat het vaak moeilijk is door de bomen het bos nog te zien. De duurzaamheid van de houtsoort is enorm belangrijk en wordt ingedeeld in categorieën . Hierin vind je meer uitleg over de duurzaamheid van bepaalde houtsoorten.


Beantwoord door: Livios. De hevigheid en de aard van de belasting (vocht, temperatuur,) waaraan het hout zal worden blootgestel hangen af van de specifieke toepassing en het milieu waarin het zal worden gebruikt. Horta adviseert je graag zodat je aan de slag gaat met duurzaam tuinhout voor nog meer tuinplezier. Om dit te vermijden en extra lang van je bouwwerk te genieten, gebruik je dus best duurzaam tuinhout.


Heb je vragen over welke houtsoort je best gebruikt voor een constructie in je tuin? Dit is ofwel hardhout of. Hout in de gevel kan zowel voor een duurzaam huis, een modern huis als voor een traditioneel huis. Daarom zijn er keurmerken op de markt die controleren of het hout op een duurzame manier geoogst is. Zo kun je bekijken welke houtsoorten het beste zijn voor toepassing in de gevel:.


Waarbij klasse zeer duurzaam is en klasse niet duurzame houtsoorten bevat. Daarbij is het aan u de overweging welke factoren u in acht neemt om de beslissing te nemen voor welk kozijnenhout u kiest. Kijkend naar duurzame houtsoorten voor kozijnen stellen we de volgende belangrijke vragen: Draagt dit kozijnhout bij aan het verminderen van het energiegebruik? In welke duurzaamheidsklasse valt dit type kozijnhout ? Welke bouwmethode wordt gehanteerd waarin de kozijnen worden toegepast? Welk type hout u ook wilt toepassen in uw project of woning: 1 duurzaam is mogelijk.


Duurzaam gekapt hout betekent niet alleen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts